Tweetbot voor de iPad

Een Top twitter app voor de iPad

Ik gebruikte al een tijdje twee andere twitter apps voor de iPad, namelijk Echofon en Twifferrific. Allebei goede apps, maar Tweetbot weet mij toch te verrassen. Ten eerste wat opvalt aan deze app is de layout. Strak en simpel. Als je de App de eerste keer opstart, dan gaat Tweetbot zoeken naar de twitteraccounts die je aan jouw iPad hebt gekoppeld. Dit had ik nog niet eerder gezien en werkte snel en zonder problemen. Vervolgens heb je links alle standaard twitter opties. Overal waar je op drukt komt snel te voorschijn en werkt smooth. Berichten (DM) worden mooi weergegeven als chat onder elkaar per twitteraar waarmee je berichten uitwisselt.

Tweetbot heeft notificaties opties en het mooie hiervan is dat je deze op een aantal manieren in kan stellen en vervolgens ook nog per account in kan stellen, waarvan je wel of geen notificatie wilt krijgen.  Wat ik bijvoorbeeld handig vind om een notificatie van te krijgen is wanneer iemand jouw toevoegd aan een lijst en wanneer iemand jou RT. Maargoed er zijn verschillende opties, wat dat betreft.

Als je op een url klikt opent Tweetbot deze natuurlijk. Je komt dan in een scherm in Tweetbot. Wat handig is in dit scherm is dat je de gehele website kan bekijken of alleen de post. Als je voor het laatste kiest is de webpagina natuurlijk sneller geladen. Ook in dit scherm heb je de mogelijkheid om het te sturen naar ‘Lees het later’  apps.

Het laatste wat ik wil benoemen is de integratie van ‘lees het later’ apps. Je kan in Tweetbot direct naar Instapaper, Read it Later, Pinboard en Readability tweets sturen die je later wil lezen. Per account kan je inloggen in bijvoorbeeld jouw Instapaper account om vervolgens de tweets door te sturen, zodat je ze op een later tijdstip kan lezen/ bekijken. Als je op een url klikt opent Tweetbot deze natuurlijk. Je komt dan in een scherm in Tweetbot. Wat handig is in dit scherm is dat je de gehele website kan bekijken of alleen de post. Als je voor het laatste kiest is de webpagina natuurlijk sneller geladen. Ook in dit scherm heb je de mogelijkheid om het te sturen naar ‘Lees het later’  apps.

Kortom momenteel voor mij de meest complete twitter app voor de iPad.  Er zijn nog veel meer features op te noemen, maar voor mij zijn dit de belangrijkste. Als ik een minpunt moet noemen, dan is het dat hij niet in de Nederlandse taal is in te stellen. De app kost 2,39 euro, maar ik vind hem dit meer dan waard. Ik geef deze app dan ook 5 tabletjes van de 5.

[box] Klik hier om Tweetbot te downloaden voor de iPad (2,39 euro) [/box]

5 tabletjes van de 5

[ad]

Labels:,

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

Laat een reactie achter