problemen ipad 3

De eerste problemen van de nieuwe iPad 3

Overheating, langzaam opladen en korte batterijduur voor de nieuwe iPad 3

Over het algemeen is er veel lof over de nieuwe iPad 3, hij is misschien niet zo spectaculaire dan gehoopt, maar vernieuwend is hij wel. En uiteraard het Retina display schijnt verbluffend te zijn. Dat laatste hoop ik zelf gauw te ervaren, als ik hem zelf in handen heb. De nieuwe iSight Camera schijnt ook oke te zijn en over deze twee dingen gaan dan ook de meeste reviews en blogs. MAAR….

Inmiddels druppelen de eerste problemen voor de nieuwe iPad 3 binnen. Zo verscheen de onderstaande video op Youtube dat de nieuwe iPad 3 enorm warm zou worden na het spelen van enkele games. En niet een beetje warm (normaal) maar te warm. In de video heeft men het ook over Framedrops, maar die zijn niet in de video te zien. Sommige gebruikers klaagden dat zij framedrops hadden tijdens het spelen van enkele games. Ik zelf  denk dat dit ook te maken zou kunnen hebben met dat de games nog niet zijn aangepast voor de nieuwe iPad. Ik verwacht dan ook dat dit probleem verholpen kan worden. Echter het overheating is een ander probleem. Dit zou veel eerder een hardware probleem kunnen zijn en dat is natuurlijk moeilijker (of niet) aan te passen. Overigens is er nog niets bekend over de gevolgen van dit overheating, maar goed voor de chips binnen in de nieuwe iPad zal het niet zijn.

[ad]

Batterijduur van de nieuwe iPad 3

Daarnaast stipt netbooknews nog een ander heel groot nadeel aan van de nieuwe iPad 3. Zijn batterijduur. Deze is namelijk minder dan de andere tablets op de markt. De score staat op 7 uur video playback time (zo word het altijd vergeleken met elkaar). De Asus Transformer Prime heeft een video playback time van 10 uur, om een voorbeeld te noemen. Daarnaast duurt het lang om de batterij van de nieuwe iPad 3 op te laden lang, zonder gebruik ongeveer 7 uur. En bij gebruik laat de iPad 5% per uur op en dat betekend dat je dus meer als 18 uur nodig hebt om jouw nieuwe iPad op te laden, maar goed er zijn niet zo heel veel mensen die hun iPad 20 uur achter gebruiken, lijkt mij. Echter het nadeel hiervan is als je jouw nieuw iPad nog even snel een boost wil geven van een kwartiertje voor dat je de deur uitgaat, dit weining effect heeft op jouw batterijduur. Dit is toch wel een nadeel, het is logisch dat het Retina display meer stroom verbruikt, maar het is wel iets om je bewust van te zijn. Je zal jouw iPad dus altijd ‘snachts op moeten laden als je hem overdag gebruikt, om in ieder geval zeker te zijn dat je niet zonder komt te zitten.

[ad]

problemen ipad 3

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Reacties (3)

Laat een reactie achter