Toshiba toont een 13.3 inch tablet

Zo groot hadden we hem nog niet gehad, een 13.3 inch tablet

Er gingen wel geruchten (nog steeds) over een 12 inch tablet van Samsung, maar Toshiba is de eerste die zo’n grote tablet laten zien. Het eerste wat opvalt: hij is GROOT. Nou vind ik persoonlijk 10.1 inch nog steeds het beste formaat voor een tablet. Echter is persoonlijk, want ik ken ook mensen die zweren bij 7 inch. Ik vind de 10.1 in ieder geval de juiste maat, omdat ik het simpel weg het lekkerste vast vind houden. Daar zie ik gelijk een probleem bij 13.3 inch. Ik ben benieuwd hoe dat in de hand ligt en ik ben benieuwd hoe zwaar hij gaat worden. Op zich ben ik ook wel van het ‘hoe grote hoe beter’ principe, maar bij een tablet kunnen daar toch wel flink wat nadelen aan zitten. Een tablet die te zwaar is kan je namelijk niet lang in jouw handen houden zonder spierpijn de volgende dag. Maargoed terug naar Toshiba.

De Toshiba AT330, zoals hij officieel heet is een 13.3 inch android 4.0 tablet met de Tegra 3 processor, HDMI aansluiting, SD, een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 2.0 megapixel aan de voorzijde. Veel meer is er nog niet bekend over de AT330. Het enige wat er nog meer op zit, maar wij in Nederland vrij weinig aan hebben is een TV tuner (antenne). Daardat de Tegra 3 processor er in zit, zou je de conclusie kunnen trekken dat de tablet toch niet heel lang op zich zal laten wachten, want dat is immers een processor die nu op de markt is. Maar aan de andere kant dit is eigenlijk een prototype, dus het is nog maar de vraag of hij daadwerkelijk op de markt komt.

Ik ben in ieder geval benieuwd naar de resolutie, gewicht en batterijduur, maar daar vertelde men niets over, ook niet in het onderstaande filmpje

[ad]

bron: TheVerge

Labels:

Trackback van jouw site.

Reacties (2)

Laat een reactie achter