Apple haalt 4G uit de naam van de iPad 3

Mocht u niet meer weten welke nieuwe iPad u nu moet kopen

kan ik mij dat wel voorstellen. Door de naamsverandering van iPad 3 naar de nieuwe iPad kan ik mij voorstellen dat mensen het al onduidelijk vonden welke zij moesten kopen. Toen kwam er nog een nieuwer model iPad 2 (maar die is weer ouder dan de nieuwe iPad). Om het nog duidelijker te maken kwam Apple uiteraard met een wifi-versie en een 3G versie. Echter heette de 3G versie nu ineens 4G.

Ik heb regelmatig de vraag gehad van bezoekers wat 4G is en of wij dat in Nederland ook hebben. Voor de duidelijkheid in Nederland hebben wij nog geen 4G Netwerk. Men is bezig met uitrollen, maar voordat we het ook daadwerkelijk gaan gebruiken zijn we minimaal een jaar verder lijkt mij. 4G staat voor vierde generatie netwerken en waar het op neer komt is dat dit vele malen sneller is dan 3G en dat er meer data overheen kan.

In heel de wereld waren er nog al wat partijen die over de toevoeging  ‘4G’ van de nieuwe iPad, omdat simpelweg in dat land ook geen 4G netwerken waren en daardoor de consument dus misleid zou worden. Apple heeft inmiddels besloten om de toevoeging 4G weg te halen in diverse landen. Zij praten nu over een Wifi versie en eentje met Cellular. In Nederland staat er nog steeds 4G achter de iPad’s, maar ik verwacht dat dat ook in de toekomst zal veranderen naar Mobiel of Mobiel internet of iets dergelijks. Dus mocht u zich afvragen waar de 4G’s gebleven zijn? Ze zijn niet weg, ze heetten dan alleen anders.

[ad]

bron: 9to5mac

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter