Review van de Medion Lifetab (Aldi tablet)

De Medion Lifetab is wat je van Medion verwacht

Ik heb de Medion Lifetab gereviewd voor jullie. In de volksmond wordt hij ook wel ‘ de Aldi tablet’  genoemd. Maar Medion is eigen merk en wordt tegenwoordig ook bij Mediamarkt verkocht. De  Lifetab is een tablet zoals ik hem van Medion zou verwachten. Veel opties voor een goede scherpe prijs, zoals hun PC’s ook altijd zijn.

In eerste instantie vond ik 430 euro, want dat kost hij momenteel bij de Medionshop, een de hoge kant, maar op zich als je hem met andere tablets vergelijkt, dan is hij juist scherp geprijsd. De Lifetab is namelijk een 10.1 inch dual-core tablet met 32GB opslag en 3G mogelijkheid. Als je dit bijvoorbeeld met de iPad vergelijkt heb je de 32gb 3g versie pas vanaf 560 euro en bijvoorbeeld de Samsung Galaxy tab 10.1 inch 16Gb 3g kost momenteel rond de 430 euro. Dit is dus wel een flink verschil, maar er is meer…..

Bij de Medion lifetab krijg je ook wat accessoires waaronder een HDMI kabeltje en een MicroUSB-USB kabeltje. Tevens wordt hij geleverd met een sleeve, waarin je de Medion Lifetab kan vervoeren. Kortom ook deze accessoires hoef je er niet meer bij te kopen, waardoor je ook weer wat tientjes bespaard.

Qua gebruikerservaring scoort hij prima. Helaas zit er wel android 3.2 op, maar ik moet zeggen dat dit wel een van de tablets is die redelijk draait onder dit besturingssysteem . Medion heeft de update naar android 4.0 beloofd, maar wanneer hij komt heeft men er niet bij verteld. Behalve dat ligt hij prima in de hand, is hij niet al te zwaar en dik  en heb ik hem in gebruik als prettig ervaren op twee kleine minpuntjes na dan. Bekijk mijn video hieronder mocht je meer willen weten over de tablet. Misschien dat mijn video je helpt met het nemen van een beslissing of je hem wel of niet wil kopen. Mocht je hem willen kopen? Dit kan momenteel in de Medionshop online.

[ad]

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Reacties (7)

 • Avatar

  irving

  |

  Goeden dag ik heb een lifetablet van medion 9514 en ik wil weten of
  het internet aan mijn mobiel aangesloten kan worden mijn provider is tele2 en heb gehoord dat het niet kan

  Reply

 • Avatar

  Digimind

  |

  tehtering is misschien niet mogelijk bij tele2 dat weet ik niet, maar als je een android smartphone hebt is dit soms gewoon mogelijk via de telefoon.

  En andere optie is dat je een duo simkaart koopt indien dit mogelijk is bij tele2 (bij vodafone wel)

  Dat is 1 telefoonnummer gekoppeld aan 2 simkaarten, die je niet tegelijkertijd kan gebruiken, 1 simkaart in je telefoon 1 simkaart in je Lifetab. Als je 3g op je Lifetab wilt gebruiken moet je dan wel je telefoon op vliegtuigmodus zetten..

  succes er mee

  Reply

  • Avatar

   irving

   |

   Ok bedankt voor de snelle reactie ik heb net een nieuwe blackberry curve 9380 van tele2 gekregen maar weet niet of er adroid erop is maar in ieder geval ga ik voor de duo simkaart van vodafone proberen nogmaals bedankt

   Reply

   • Avatar

    Digimind

    |

    Beste Irving,

    met Blackberry kan je niet tetheringen, dat kost 30 euro, dus die optie valt af.

    Als je bij tele2 zit, kan je beter even informeren of Tele2 ook die optie heeft, als zij dat niet hebben, dan zou ik gewoon een prepaid kaartje kopen bij Vodafone, wat je kan opwaarderen wanneer je het nodig hebt..

    Reply

 • Avatar

  irving

  |

  Ok dat dacht ik ook met de blackberry’s en tele2 maar ga een prepaid zoals je zeg toch kopen kom ik ook goedkoper uit dank

  Reply

 • Avatar

  ws

  |

  ik zou graag willen weten of ook een stick kunt aan sluite en hoe?

  Reply

  • Avatar

   Nathan Digimind

   |

   Ja dat kan je doen met het kabeltje van micro-usb naar usb

   Reply

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons