De Archos G10 XS eind augustus gepresenteerd

Archos komt met een Full HD tablet, maar de naam is nog onduidelijk

We weten nog niet heel veel van deze tablet, in ieder geval niet hoe hij precies gaat heten, maar dat is sowieso een probleem bij de tablets van Archos. Namen die de revue passeren zijn: Gen10 xs, G10 Xs, 101XS en codenaam Ludo..

Maar inmiddels is wel bekend geworden dat Archos bezig is met een Full HD tablet en ik noem hem voor het gemak de Archos G10 xs. Deze tablet is bijzonder omdat hij een keyboarddock heeft wat op een aparte manier zit bevestigd aan de tablet. Daarnaast is de tablet ook meer dan we normaal van Archos verwachten. Dit lijkt hun meest uitgebreide en hoogwaardige tablet te zijn tot nu toe. De verwachting is dat zij hem tijdens de IFA 2012 (in Berlijn) eind augustus zullen presenteren.

Arctablet publiceerde wat foto’s van de Archos G10 xs, alleen zij noemem hem weer 101 xs. Zij geven ook wat specifacties prijs: 10.1 inch, resolutie 1280 x 800 pixels,  microUSB, microSD en miniHDMI aansluitingen. Daarnaast laten zij een schema zien van hoe het keyboarddock gebruikt moet worden (zie hier onder). Op zich is dit wel opmerkelijk want er zijn weer andere bronnen, die een benchmark test hebben van de tablet. Echter heet de tablet dan weer G10a Ludo.  Deze tablet heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, dus Full HD. Eigenlijk is het nog steeds niet duidelijk of dit om dezelfde tablet gaat en welke specificaties juist zijn. De tablet zal in ieder geval android 4.0 aan boord hebben.

Kortom we zullen even moeten wachten op de IFA 2012 voor dat we hem echt te zien krijgen en dan de juiste specificaties weten. In ieder geval wel interessant, want Archos maakt tablets die altijd scherm geprijsd zijn en altijd van een bepaalde kwaliteit. Ik ben dan ook heel benieuwd naar wat deze tablet aan kan en hoe veel geld hij ons gaat kosten. Zie hieronder de korte teaser van de G10 xs die al eerder verscheen.

[ad]

 

Labels:

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons