nexus 7 tablet

Nexus 7 covers krijgen ook ‘smart cover techniek’

Zet de Nexus 7 automatisch uit en aan met een cover

De Google Nexus had nog 1 troef waar nog weinig over gesproken is, namelijk een soort smart cover techniek waardoor je de tablet automatisch standby kan zetten met het openen en sluiten van de cover.  De onderstaande video laat zien hoe het werkt.

Het is geen nieuwe techniek en het is eigenlijk gewoon de techniek die Apple gebruikt met hun Smart Covers. Door middel van magneten die in de cover verbergt zitten kan je door middel van het sluiten van de cover er voor zorgen dat de NExus 7 op standby gaat. Uiteraard een handige optie. De video laat zien dat het werkt met een magneetje, maar hoe de covers er daadwerkelijk uitgaan zien is nog niet helemaal bekend. Asus liet onlangs wel enkele kleurrijke covers zien op hun facebook.

Ik ben overigens benieuwd welke patentenoorlog dit weer doet oplaaien. Ik verwacht dat Apple het er niet bij zal laten zitten en straks komt Microsoft ook nog met een claime, omdat Google ‘ hun kleuren’ gebruikt.. Ik hoop dat dit allemaal achterwegen blijft, want ik ben een beetje patent-moei…

[ad]

bron: androidpolice

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan, Tech blogger. ik schrijf sinds januari 2011 over tablets en apps. Ik schrijf gewoon in 'houtjetouwtje' nederlands zodat iedereen het begrijpt. Inmiddels schrijf ik niet alleen meer over tablets en apps. Het is breder geworden. Ik schrijf over alles wat ik interessant vind op tech gebied.. Van Final Cut Pro video bewerking tot een smartwatch. Tech blogger klinkt wat afgezaagd, maar ik weet het geen andere naam te geven, mocht je nog een goede naam weten, hoor ik het graag!

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons