Review: Samsung Galaxy Tab 2 7 inch

De 7 inch tablet van dit moment, de Samsung Galaxy Tab 2

Ik heb zelf een Samsung Galaxy tab 2 7 inch wit, Wifi-only gekocht. Ik leg in mijn video en hieronder uit waarom ik hem gekocht heb en wat ik er van vind.

Nou ben ik geen die-hard Samsung fan, en al zeker niet hoe zij omgaan met hun klanten, maargoed ik was op zoek naar een goedkope android tablet, waar ik mijn app reviewtjes mee kon doen. Toen kwam ik toch al gauw uit bij de Samsung Galaxy tab 2 7 inch. De versie met Wifi-only en 8GB interne opslag kost rond de 215 euro en is daarmee toch echt wel de goedkoopste van het midden segment van de tablets. Uiteraard heb je ook budgettablets die goedkoper zijn, maar daar heb ik er inmiddels een aantal van gehad en die zijn toch altijd teleurstellend. Daarnaast heeft de Galaxy Tab 2 android 4.0 aan boord en uiteraard beschikking over de Play Store. Dit is natuurlijk een must, want anders mis je nog steeds de meest interessant apps.

Na dat ik hem had uitgepakt en hem al enige tijd in gebruik heb, ben ik toch positief verrast, want eigenlijk werkte de tablet best lekker en had ik nog geen irritatie! Ik vind dat android 4.0 er redelijk smooth op draait en heb nog geen vastlopers of happeringen gehad. In ieder geval niet noemenswaardig. Ik bedoel soms moet je weleens even wachten, maar dat komt omdat er een dual-core processor in zit en dat is nou eenmaal geen iPad of Tegra 3 snelheid. Om daar gelijk op in te haken, je moet hem ook niet vergelijken met een iPad of Transformer Infinity. Alle specs zijn gewoon gemiddeld te noemen, maar daar koop je hem niet voor.

Hij is gewoon prima te gebruiken voor het dagelijkse gebeuren zoals, nieuws checken, nu.nl, Facebooken, emailen, internetten, twitter en simpele games zoals Angry Birds, Draw Something en ga zo maar door. Daar is hij voor bedoeld, en niet voor high-end gaming, Full HD video’s en andere zware taken. Daarnaast ligt het 7 inch formaat lekker in de hand en je kan hem met gemak in 1 hand houden.

Minpunten?

Ja, natuurlijk, maar dat heb je altijd. Daarnaast moet je natuurlijk voor zo’n prijs ook wat wensen in leveren. Zo is het beeldscherm niet superscherp, heeft hij maar 8 Gb interne opslag en zal je af en toe even moeten wachten als er iets op start. Een positief punt is dat er wel een MicroSD slot in de tablet zit, waarmee je het geheugen dan weer kan uitbreiden.

 

Wachten op de Nexus 7?

Ook dit is natuurlijk een terechte vraag. Mijn antwoord is simpel. Als je nu een tablet wil en niet wil wachten tot september (dan komt de Nexus 7) met de kans dat je misgrijpt, omdat de Nexus 7 gewild is, dan moet je gewoon voor de Galaxy Tab 2 7 inch gaan. Uiteraard moet je dan de tablet wel voor normaal gebruik gaan gebruiken. Als je dus het nieuwste der nieuwste wilt hebben, wat sneller en beter is, dan zal je moeten wachten tot september. Voor de nexus 7 betaal je wel een paar tientjes meer. Meer weten over de Nexus 7? kijk op onze pagina…

 

Wil je de Samsung Galaxy tab 2 7 inch kopen?

hier een lijst waar hij verkocht wordt:

[table id=52 /]

 

[ad]

Labels:,

Trackback van jouw site.

Reacties (2)

 • Avatar

  femke

  |

  hoelang houd de accu het vol bij jou ??

  groetjes femke

  Reply

 • Avatar

  Nathan Digimind

  |

  als ik hem weinig gebruik werkelijk dagen,

  bij normaal gebruik rond de 2 dagen

  Reply

Laat een reactie achter

soaptodaysoaptodaygomoviesgomoviesheymoviesheymoviesmyflixermyflixervumoovumooaniwaveaniwaveyeahmoviesyeahmoviesbflixbflixseriesonlineseriesonlinesoap2daysoap2dayWelcome to Samdalri (2023), watchseries, watch movies online, free movie website, Too Good to Be True (2024),