tablet student

Een tablet voor een student

Welke tablet kan je als student het beste kopen voor het nieuwe schooljaar?

We hebben nog steeds onze ‘persoonlijk tabletadvies’ afdeling en hier krijgen we met regelmaat de vraag van een student over welke tablet zij het beste kunnen kopen voor het nieuwe school jaar. Hieronder heb ik een vraag en een advies van ons neergezet waar je misschien iets mee kan als student zijnde. Iedereen heeft zijn eigen wensen, dus mocht je toch advies over een tablet aan ons willen vragen kan dat altijd….

De vraag van een student:

Hallo Digimind,

ik ben als student nog op zoek naar een tablet. Dit betekent ook meteen dat ik hem zeer intensief ga gebruiken. Mijn studie ligt in Tilburg en ik zal +/- 1,5 uur heen en 1,5 uur terug met de trein moeten reizen om daar te komen. Ik wil deze tijd niet verspillen maar handig gebruiken voor mijn studie. Dit kan bijvoorbeeld d.m.v een tablet.
Mijn eerste vereiste is dus dat de tablet een goede accu heeft én dat ik overal online kan werken. Minder belangrijk vind ik een camera. Een Toetsenbord hoeft voor mij ook niet persé, mits ik fatsoenlijk op de ipad zelf kan typen.
Een adere wens is dat de ipad een geheugen heeft waar ik veel bestanden kan opslaan. ik denk zelf aan 16 of 32 gb.
Mijn budget is ongeveer 400/450 euro.
Graag zou ik van jullie een aantal opties willen horen waar ik uit kan kiezen en het zou fijn zijn als jullie me kunnen zeggen of er een soort ”studenten’tablet” op de markt is.

Ons advies aan de student:

Beste Robbin,

Je hebt wat mij betreft twee opties en verschillende varianten. Je kan namelijk op 2 manier altijd online zijn. Dit kan je doen door een 3g tablet aan te schaffen met een prepaid of abonnement met dataverkeer. Echter kan je ook gebruik maken van tethering met je smartphone (de meeste android telefoons, iPhone, Nokia’s) een let-op hierbij is natuurlijk het verbruik…

Los van die keuze heb je wat mij betreft op dit moment keuze uit twee ‘studenten tablets’. De Asus Transformer Pad 300 en de Samsung Galaxy Note 10.1. Beide hebben hun voordelen.

De Asus Transformer Pad 300 is een studenten tablet, omdat hij met een dock een lange batterijduur heeft en tekstverwerken heel handig is.
De Samsung Galaxy Note 10.1 heeft de S-pen waardoor je makkelijk aantekeningen kan maken EN er zitten veel multitasken mogeljkheden op, zoals tikken en internet surfen tegelijk..

Verder hebben beide android 4.0, Ice Cream Sandwich aan boord en over het algemeen redelijk dezelfde specificaties. Echter schelen ze wel wat in prijs. De 3g versie van de Transformer is er vanaf 500 euro zonder dock en de Note 10.1 vanaf 599 euro. Als je geen 3G versie wilt kan je daar bij beide 100 euro vanaf halen..

[ad]

Meer info over de Asus Transformer 300

Meer info over de Samsung Galaxy Note 10.1

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

lookmovietheflixerlookmovieanixMangaFiresflixtheflixersflixanitakusflixMangaFiresflixsflixtheflixeranitakuMangaFirelookmovietheflixerlookmovielookmovieanitakuMangaFirelookmovietheflixeranitakulookmovietheflixerlookmovieanitakulookmovieaniwaveaniwavelookmovielookmoviewatchseriesfreewatchseriesfreeflixtorflixtoranimesugeanimesugehimovieshimoviesmyflixermyflixerMangaFireMangaFiresoaptodaysoaptodayflixtorflixtorfree anime online, anime The Aristocrat’s Otherworldly Adventure: Serving Gods Who Go Too Far, zorox, anime TSUKIMICHI -Moonlit Fantasy- Season 2,