Eerste reviews van de Archos 101 xs

De eerste reviews over de Archos 101 xs zijn redelijk positief

maar niet alles is helemaal top aan deze tablet. Het grootste plus punt is natuurlijk dat hij heel dun en licht is. Uiteraard is het coverboard iets unieks, waarmee Archos kijkers probeert te trekken..

Het grootste probleem voor deze tablet zal waarschijnlijk toch zijn prijs worden. Hij zal namelijk rond de 400 euro gaan kosten. In dit segment zijn er veel tablets te koop, sommig met betere specificaties of soortgelijke, waarom zou ik dan de Archos 101 xs kopen? Nou, het coverboard natuurlijk. Dit is een keyboarddock die op eigen wijze aan de tablet kan worden bevestigd.  De kritiek hierop is dat het niet altijd even makkelijk is om het coverboard los te maken en de tablet op juiste wijze op het keyboard te plaatsen. Daarnaast laadt het coverboard de tablet niet op, dus het verlengt jouw batterijduur niet. Dit is iets wat het keyboarddock van de Asus Transformers wel doet.

Qua hardware is de tablet verder prima in orde. Hij heeft alle aanslutingsmogelijkheden die je zou willen: mini-USB, MicroSD (tot 64Gb), mini-HDMI, Bluetooth en 3.5 mm jack. Het display is een standaard LCD 1280×800 pixels en dat is wel jammer, maar op zich wel te verwachten voor die prijs (met keyboarddock inbegrepen). Qua software heeft Archos weinig toegevoegd aan android 4.0 Ice Cream Sandwich en dat vind ik een pluspunt, De verwachting is dat deze tablet de update naar Jelly Bean zal krijgen. Wanneer is nog niet bekend. Het is ook nog niet bekend wanneer hij naar Nederland zal komen en hoeveel hij bij ons zal gaan kosten.

Zie hieronder nog een video van het design van de Archos 101 xs:

[ad]

bro: Arctablet en androidguys

Labels:

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons