Review: Acer Iconia tab A510

Mijn review over de Acer Iconia A510

Ik heb een week mogen spelen met deze tablet en ik ben over het algemeen toch aangenaam verrast. Lees hieronder waarom en ik leg uit waarom ik de Acer Iconia A510 zou kopen en waarom niet…

Ervaring met Android 4.0

Acer Iconia A510Ik heb inmiddels redelijk wat tablets gebruikt en in mijn handen gehad. De ervaring met android is niet altijd even fijn, helaas. Vaak crashed de boel en lopen apps vast of de hele tablet loopt zelf vast, maar de Acer Iconia A510 heeft mij echt positief verrast met android 4.0. Ik heb in een week tijd nagenoeg geen crashes gehad (2 x) en alles loopt vrij soepel. De navigatie happert niet, games spelen lekker weg en hij is snel. Uiteraard kan het beter, maar daar is Jelly Bean natuurlijk voor ontwikkeld, maar ik durf wel te stellen dat dit een van de betere android ervaringen is die ik heb gehad op een tablet.

Andere ervaringe met de software

Acer heeft op zich niet heel veel veranderd aan android, maar ze hebben wel wat dingen toegevoegd zoals hun Acer Ring. Ik heb deze ring toch regelmatig gebruikt in deze week. Het is een soort van quicklaunch ring waar je apps op kan zetten die je door 1 druk op de knop snel kan openen. Tevens kan je in het lockscreen al snel naar 4 apps toe gaan die je aan de ring hebt toegevoegd. Zoals bijvoorbeeld de browser., super handig als je even snel wat wilt opzoeken. Daarnaast wordt Polaris Office (microsoft Office voor tablets), toegang tot de Playstore en NVidie Zone als mee interessante software meegeleverd.

De Hardware

Qua hardware kan je deze tablet het beste omschrijven als ‘gemiddeld’ met de Tegra 3 qaud-core processor. Hij is 675 gram zwaar, 11 mm dik, heeft een 10.1 LCD display met standaard resolutie van 1280×800 pixels, 1Gb werkgeheugen, 32GB opslag, een 5.0 megapixel camera aan de achterzijde en een 1.0 megapixel aan de voorzijde. Dit is dus gewoon allemaal gemiddeld en niets bijzonders. Hij heeft verder wel alle aansluitingen die je kan wensen MicroUSB, USB (door middel van een kabeltje), MicroSD, microHDMI en Bleutooth. Kortom dit is weer een pluspunt, tenminste als je dit belangrijk vind.

Helaas kwam ik er wel achter dat met een beetje druk op het display, het display ‘golft’ en dat vind ik toch wel zonde voor een product van ongeveer 400 euro.

Kopen of niet kopen?

Voor de android ervaring zeg ik: Ja, doen. De verwachting is dat hij ook de update naar Jelly bean zal krijgen en dan vewacht ik dat de gebruikerservaring alleen maar beter wordt. Tevens als jij aansluitingen belangrijk vind is het wel een aanrader.

Ik zou hem niet kopen als ik weergave, dus een beter display belangrijk vind en geen genoegen kan nemen met het ‘wat standaard/saaie’  uiterlijk. Acer zelf geeft je namelijk ook zelf al keuze voor andere tablets. Zo kan je een Acer Iconia A700 kopen met een Full HD display als je dat belangrijk vind. Wil je een goedkopere versie, dan zou je voor de Acer Iconia A210 kunnen gaan (die als het goed is in september in Nederland verkrijgbaar zal zijn) Bij de A210 mis je de microHDMI aansluiting en de camera aan de achterzijde, maar krijg je verder wel hetzelfde voor je geld met alleen wat minder opslag (8gb tot 16 gb). De Acer Iconia A510 is vanaf 380 euro te koop.

Zie hieronder mijn review video waar ik het allemaal nog even op eigen wijze uitleg.  Zie daar onder weer waar je de Acer Iconia A510 kan kopen.

[ad]

[table id=58 /]

foto’s

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons