Wat is Fotostream? en wat kan ik er mee

Fotostream is handig voor Apple gebruikers maar wat is het?

Fotostream bestaat nog niet zo heel lang voor Apple gebruikers en ik krijg er regelmatig vragen over. Hieronder zal ik uitleggen hoe ik het gebruik en wat je er mee kan….

Fotostream is jouw verzameling foto’s die gedeeld wordt door al jouw Apple apparaten. Daarom heb je er alleen wat aan als je bijvoorbeeld een iPhone en een iPad hebt. Andere combinaties zijn ook mogelijk, een iPad en een iMac bijboorbeeld. Als je fotostream aan zet worden alle foto’s via Wifi geupload naar iCloud en beschikbaar voor alle apparaten. Fotostream gaat momenteel tot 1000 foto’s. Als je foto 1001 in je fotostream zet zal de oudste foto vervangen worden.

Aanzetten doe je bij instellingen –> foto –> Fotostream en dan de slider op ‘I’ zetten. (iPhone en iPad)

fotostream instellen
op een Mac doe je het via het iCloud menu

fotostream instellen macHet handige hieraan is dus dat je op al jouw apple apparaten dan de gemaakte foto’s kan bekijken en eventueel kan bewerken. Hier hoef je zelf dus niets aan te doen, dit gaat automatisch zodra je ergens in aan ‘de Wifi’ hangt. Het nadeel is dat je niet via het web bij jouw foto’s kan, want iCloud is wat dat betreft een gesloten systeem. Dit is dus het verschil met bijvoorbeeld dropbox, daar kan je ook automatisch je foto’s uploaden en die kan je wel benaderen via de browser overal waar je maar wilt. Het voordeel is dat fotostream ook direct beschikbaar is in iPhoto op de iPad/iPhone of iMac. Hierdoor kan je dus gelijk lekker aan de slag met je foto’s. En je hebt dus altijd een backup van je meest recente foto’s.

Hoe verwijder ik foto’s uit de fotostream?

Dit heel simpel op ieder apparaat kan je de fotostream opschonen door de foto’s die je wilt verwijder te selecteren en vervolgens op verwijderen te drukken. Vervolgens zullen die foto’s uit de fotostream verwijdert worden en op alle apparaten dus niet meer zichtbaar zijn.

foto verwijderen fotostream

Heb je vragen over Fotostream? stel ze dan hieronder….

 

 

[ad]

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Reacties (1)

 • Avatar

  Rikka

  |

  Als ik mijn fotostream wel uitschakelen
  Staat er dat alle fotos van me iphone verwijderd worden
  Klopt dat of zijn het alleen fotos van me icloud

  Reply

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons