De iPad 3 VS de iPad 4 het verschil?

Er zit weinig verschil tussen de iPad 3 en iPad 4

Gelukkig een geruststelling voor mij, als iPad 3 bezitter. Het valt wel mee. Apple kondigde het aan als 2x zo snel, maar dat valt wel mee in de praktijk..Ik heb inmiddels een avondje video vergelijkingen zitten bekijken van de iPad 3 vs de iPad 4. De iPad 4 pas samen met de iPad Mini uit en was nogal onverwacht. De iPad 3 is namelijk ook dit afgelopen jaar nog uitgekomen. Ik las op internet veel reacties dat iPad 3 gebruikers teleurgesteld waren en dat zij er van baalde niet even gewacht te hebben op de vierde generatie iPad. Na het kijken van deze video’s moet ik toch tot de conclusie komen dat het allemaal wel meevalt, misschien dat Apple hem daarom wel tussen-neus-en-lippen door heeft gelanceerd. Het is gewoon een upgrade van de iPad 3 met de nieuwe connector, een 720HD frontcamera en een beter processor. Deze zou er voor moeten zorgen dat de iPad 4 2x zo snel is. Alle testen/benchmark testen zouden dit ook uitwijzen.

Echter als je naar de praktijk kijkt, zie je dat het wel mee valt. Overall is de iPad 4 net iets sneller dan de iPad 3, maar het scheelt over het algemeen bijna niets. Ik zelf vind niets aan de snelheid van de iPad 3 niets mis. Als Apple 2x zo snel bedoeld als wat we zien op de video’s dan vind ik 1x zo snel ook goed. Ik bedoel of ik nu 2,5 seconden op een website moet wachten of 2,3 seconden dat zou mij niet uitmaken. Sterker nog in de verschillende video’s (ik heb er hier onder de 2 beste die ik tegen kwam neergezet) is de iPad 3 meerder malen sneller met renderen van een website dan de iPad 4. Ik als iPad 3 bezitter ga dus met een gerust hart naar bed, het valt wel mee. Ik mis er niets aan.

Maar misschien zit ik er naast en zal je na langer gebruik van de iPad 4 ineens de iPad 3 wel als langzaam ervaren. Het is misschien niet te vergelijken, maar toen ik een iPad 1 had vond ik die geweldig, daarna kocht ik een iPad 3. Na enkele maanden zat ik bij mijn schoonmoeder op haar iPad 1 te spelen en toen werd ik helemaal gek van de laadtijden. Wie weet is dit ook wel zo als je de iPad 4 gaat gebruiken, maar ik vind dit verschil velen malen kleiner dan bij de iPad 1 naar de iPad 2, naar de iPad 3. En volgens mij is Apple het met mij eens anders hadden ze hem wel de iPad 5 genoemd 🙂

Zie hieronder de video’s die ik zojuist noemde:

[ad]

Wil jij een iPad 3 of 4 kopen? dat kan bij de volgende verkooppunten:

[table id=70 /]

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter