apps verwijderen iPad

Zit je iPad te vol? Hoe verwijder ik apps?

Een tip voor het verwijderen van apps op je iPad

Oke, ik heb zelf een iPad 3 met 32Gb opslag, maar helaas ben ik een grootverbruiker en zit hij regelmatig weer vol met allerlei apps. Hoe verwijder ik deze apps het snelste?

Oke, hoe kan je op een handige en efficiënte manier jouw apps verwijderen van je iPad. Ga naar instellingen –> algemeen –> gebruik. Dan moet de iPad heel even nadenken en krijg je te zien hoeveel GB er nog vrij is en hoeveel je in gebruik hebt. Daaronder zie je enkele apps staan met daarachter de grote van de app. Klik nog even op toon alle apps, onderaan deze lijst. Wat ik interessant vind aan deze lijst met apps is dat je ziet hoeveel ruimte sommige apps in beslagnemen. De grootste staan boven aan. Ik door oop dan gewoon de lijst en als ik een app tegen kom die ik eigenlijk niet gebruik ga ik hem verwijderen. Bijvoorbeeld ik had de app ‘Solar Walk’  er op staan. Op zich een mooi app, maar na 1 keer te hebben bekeken nooit meer gebruikt. Die app is wel 587mb groot en dat is toch flink als je maar een iPad hebt met 16Gb opslag. Het voordeel van deze lijst is dus dat je kan zien hoeveel ruimte de app inbeslag neemt en ik weet zeker dat dit jou verwijdergedrag beinvloed 🙂

In je lijst met apps zal je sowieso zien dat de grote games meer ruimte innemen, dat is natuurlijk ook logisch. Wees niet bang dat als je ze verwijderd, dat je ze ook weer opnieuw moet kopen. Zorg er voor dat je jouw iPad goed gesynchroniseerd hebt met iTunes en dan kan je altijd heel snel de app weer terug zetten op je iPad, zonder dat je opnieuw hoeft te betalen. Ik zelf had bijvoorbeeld Fifa 12 en nu Fifa 13 op mijn iPad staan, maar Fifa 12 ga ik natuurlijk nooit meer spelen, deze nam wel 1.1 GB in beslag en dat is dus gewoon 1/16 van je opslagruimte als je een iPad met 16Gb hebt.

Hoe verwijder je de app dan?

Nou het voordeel is als je in deze lijst zit, is dat je op de app in de lijst kan klikken en vervolgens op verdwijder app kan klikken hierdoor wordt de app dus verwijderd, zonder dat je de app moet op zoeken op je iPad, vast moet houden en op X moet drukken. Vervolgens ga je direct weer terug naar de lijst en kan je naar de volgende app om te verwijderen.

Dit klinkt een beetje raar, maar succes met verwijderen!

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Reacties (2)

 • Avatar

  Heleen

  |

  Beste Nathan. Ik vind het heerlijk om gratis spelletjes uit te proberen. Het probleem is nu, dat ze kennelijk ergens verstopt blijven zitten. Ik ben 79 jaar, dus ben ik niet zo’n echte techneut.
  Zou je me een hint kunnen geven?
  Alvast bedankt.
  Heleen

  Reply

  • Avatar

   Nathan Okkerse

   |

   Hoi Heleen,

   op een iPad kan je veel gratis spellletjes vinden in de App Store, bij hitlijsten heb je ‘betaald’ en ‘gratis’
   de gratis spelletjes kan je gewoon downloaden, hier heb je wel een Apple ID voor nodig maar als het goed is heb je die sowieso..

   mvg
   Nathan

   Reply

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons