Archos 97 Titanium HD een misser van Archos?

De Archos 97 Titanium is een Retina tablet

Archos heeft in 2013 enorm veel tablet op de markt gebracht en het is voor mij bijna niet te doen om ze allemaal bij te houden. Hun paradepaardje is de Archos 97 Titanium HD.

Hij heeft ongeveer dezelfde specificaties als de meeste tablets van Archos, maar 1 groot verschil. Het is een ‘Retina’ display want hij heeft een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. Dit is net zoveel als een iPad 3 of 4. Hier zit ook gelijk het probleem voor deze tablet. Hij heeft namelijk maar een dual-core processor, een Cortex A9, met 1 GB werkgeheugen. Daarnaast heeft hij 8Gb opslag, MicriUSB, MicroSD slot, 5 MP camera, 2 MP frontcamera en hij draait op android Jelly Bean 4.1.

Het grootste probleem bij deze tablet is dat hij de hoeveelheid pixels gewoon niet aan kan met zijn processor. Na het zien van het onderstaande filmpje kan ik dan ook maar 1 ding adviseren: “Niet kopen”, want dit lijkt echt zonde van je geld. Het is te veel lag. Door relatief kleine processor zal dit ook niet met software update goed komen. Het mooie vond ik nog, dat er een reactie op Youtube was waarin diegene aangaf dat hij nergens last van had. Vervolgens maakte hij een filmpje en daarin zag je hetzelfde, maar kennelijk was dat voor hem goed genoeg.

Het lijkt op een iPad, qua design (9.7 inch display), maar het zal niet dezelfde ervaring geven als een iPad helaas… De prijs en releasedatum is nog niet bekend. Wanneer hij in Nederland te koop is, is ook nog niet bekend, maar ik zou hem links laten liggen.

[ad]

Hier het filmpje van degene die zegt nergens last van te hebben:

2-1-Jelly-bean

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons