Nvidia Project Shield, een portable gameconsole

Nvidia toont Project Shield prototype

Nvidia liet op de CES2013 een prototype zien van hun portable gameconsole/ 5 inch tablet, ik vind het indrukwekkend.

Nvidia kondigde aan dat deze tablet nog in het eerste deel van 2013 op de markt zal komen. Het is een 5 inch tablet met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, met uiteraard de nieuwste Nvidia Quad-core Tegra 4 processor aan boord, een MicroUSB, MicroHDMI en MicroSD slot. Hij draait momenteel op android 4.1.  Het meest bijzondere van dit Project Shield, is natuurlijk dat het een game controller is met daarop een display dat rechtop staat. Zoiets hadden we nog niet eerder gezien en oogt interessant. Ik vraag me wel direct af hoe hij in de hand ligt en met name hoe zwaar hij is, want hij zou een batterijduur hebben van 10 uur, maar zijn gewicht is belangrijk voor hoe lang jij mee gaat (lamme armen).

Op de tablet krijg je beschikking over de Tegra Zone, zodat je de vetste games kan spelen, maar je kan ook via de Play Store gewoon andere games en apps downloaden.  Er zou ook nog een mogelijkheid zijn om de tablet aan jouw PC te koppelen zodat je pc games kan spelen op dit apparaat. Zoals je in de onderstaande video ziet kan je de Project Shield ook via HDMI aansluiten op je TV, zodat je op een groot scherm kan gamen.

Al met al een interessant apparaat wat in ieder geval een goede concurrent van bijvoorbeeld de PS Vita kan worden. Hij zal het deze kwartaal van 2013 uitkomen en het is nog niet bekend wat hij moet gaan kosten en of hij in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

[ad]

[ad]

bron: Liliputing

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

anitakutheflixerMangaFiretheflixersflixMangaFiretheflixersflixanitakutheflixersflixlookmovieMangaFireanixMangaFiresflixtheflixertheflixersflixsflixMangaFiresflixMangaFireanitakulookmovieanitakulookmovieMangaFireanitakulookmovietheflixertheflixerflixifyflixifyupmoviesupmovieszoroxzoroxfavmoviesfavmoviesmyflixermyflixeranimesugeanimesugeheymoviesheymovieshimovieshimoviesflixtorflixtorwatchseriesonline, watch free movies online, watch movies online, Poor Things (2024), The Underdoggs (2024),