Review: iPad hoes voor kinderen

KidsCover: een speciale kinderhoes voor de iPad

ik heb de Kidscover enige tijd gebruikt. Hij is speciaal ontworpen voor kinderen, een stevige robuste hoes in felle kleuren voor de iPad.

Oke, ik moet zeggen in eerstte instantie dacht wat een grote hoes en de kleuren zijn wel fel, maar na een paar dagen gebruikt te hebben was ik er eerlijk gezegd al aangewend. Kidscover.nl heeft geprobeerd een kindervriendelijke hoes te ontwerpen voor de iPad. Ik vind dat zij dit aardig gelukt zijn. Het is van stevig rubberachtig materiaal gemaakt. Ik vergelijk het een beetje met het materiaal waar die (afschuwelijke) ‘crocs’ van gemaakt zijn. Het is een vrij dikke laag, waardoor de hoeken, zijkant en achterzijde goed beschermt zijn bij vallen. Dit heb ik uiteraard niet getest, maar ik was niet bang als mijn dochter met de iPad in de hoes rond liep door de camera. Ze hebben alle uitsparingen gemaakt voor de knoppen, camera en aansluitingen. De uitsparingen zitten soms wel diep maar dat komt doordat de hoes zo dik is. De eerste keer dat ik hem op wilde laden dacht ik dat ik hem helemaal uit de hoes moest halen, maar na wat beter kijken zag ik dat ze een speciaal klepje hebben gemaakt voor de aansluiting, handig! kan me dochter er ook niets in stoppen. De iPad in de hoes stoppen ging overigens niet makkelijk, omdat het stug materiaal is, maar als hij eenmaal zit, zit hij.IMG_0759

IMG_0768

IMG_0760Wat natuurlijk ook opvalt is het handsvat wat er aan zit. In eerste instantie dacht ik dat het nutteloos was, maar daar kwam ik van terug. Mijn dochter pakte hem automatisch bij het handvat beet, waardoor ze hem gelijk goed vast heeft. Het dient ook als stand, waardoor de iPad gewoon stevig in de 2 gebruikelijke standen te gebruiken is. Als ik de iPad zelf gebruikte merkte ik dat ik de iPad ook vast hield aan het handvat (onderlangs zeg maar, als een soort steun) waardoor je ‘lekkere’ grip hebt. Het materiaal van de hoes is heel licht, waardoor de hoes niet zwaar is.

Een leuke anekdote is dat mijn vrouws eerste reactie was : ” Wat een lelijke hoes.” Echter na een paar dagen de hoes om de iPad te hebben gehad, zei ze.” Eigenlijk best een lekker hoesje, je hebt goed grip.” Dit is eigenlijk precies hoe ik er over denk. Natuurlijk moet je je wel afvragen of je zo’n grote hoes wil in een felle kleur, want bij een zakelijke bespreking kan dit natuurlijk niet. Als je van plan bent om deze hoes als tweede hoes te gaan gebruiken, raad ik hem af, want het er plaatsen van de iPad in de hoes is echt wel even een werk en gaat niet heel gemakkelijk, misschien is dat het na meerdere malen te hebben gedaan, makkelijker gaat, maar volgens mij is het ook niet echt goed voor het materiaal. Je krijgt dan snel ‘scheurtjes’ is mijn idee. Dus als je iPad meer van je kinderen is dan van jou, dan is het wel zeker een aanrader!

Je kan hem bestellen via de website van Kidscovers.nl.

Hij is te gebruiken voor de iPad 2,3 en 4. Hij is in verschillende kleuren verkrijgbaar Oranje, zwart groen en blauw. Hij is er overigens ook voor de iPad Mini, maar die heb ik niet getest.

Wil jij er eentje winnen?

We geven uiteraard weer 1 Kidshoes weg. Schrijf u nu in. (alleen met uw emailadres en naam)

IMG_0761 IMG_0762

ScreenProtector

IMG_0763Zij hebben overigens ook nog een screenprotector meegestuurd, deze krijg je gratis bij de Kidscover. Hier ben ik minder enthousiast over. Het kan ook aan de gebruiker, mij dus, liggen maar ik kreeg de screenprotector naar meerdere keren geprobeerd te hebben niet zonder belletjes op mijn iPad geplakt. De hulpmiddelen die je er bij krijgt voelen ‘chinees’  aan en als ik daar mijn iPad mee schoonmaakte bleven er juist stofdeeltjes achter, waardoor je dus die belletjes krijgt. Aan de andere kant tot nu toe is het mij nog nooit gelukt om een screenprotector fatsoenlijk op mijn iPad of iPhone te krijgen, dus misschien is het mijn manco.

IMG_0764

 

 

IMG_0769

IMG_0770

[ad]

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

  • Avatar

    Linda de Nijs

    |

    Het lijkt mij een ideale hoes voor onze dochter van 3,5 jaar die graag TocaBoca spellen speelt. De review vond ik zeer nuttig en maakt mij enthousiast over het product! Alleen is €39.99 wel een hoop geld dus ik waag een poging met deze mooie winactie. Ik blijf de blogs volgen voor meer handige informatie! Dank! ~Linda

    Reply

Laat een reactie achter