Galaxy Note 2

Review: Samsung Galaxy Note 2

Mijn review over de Samsung Galaxy Note 2.

Ik bespreek het toestel en de voor en nadelen van het gebruik van dit toestel. Het eerst wat natuurlijk opvalt aan de Samsung Galaxy Note 2 is dat hij een enorm display heeft.

Dit is een 5.5 inch display. Hij heeft een Super AMOLED display met een resolutie 1280 x 720 pixels. Opvallend is dat hij niet heel veel groter is dan zijn voorganger de Galaxy Note. Hij heeft een Quad-core processor van Samsung zelf aan boord, 2gb werkgeheugen en een opslag mogelijkheid van 16Gb tot en met 64GB. Hij is momenteel voor ongeveer 540 euro te koop.  Er is altijd discussie over of het nu een smartphone is of een tablet. Hij wordt ook wel een phablet genoemd. Na een week intensief gebruikt te hebben, is mijn mening dat het meer een tablet is waarmee je kan bellen dan een grote smartphone. Maar het zou zeker een goed vervanger zijn voor mijn huidige smartphone.

Als het toestel bekijken zien we aan de ene zijkant de volume rockers en verder niets, aan de andere kant zit de uit en aanknoop. Aan de onderzijde zit de microUSB aansluiting, waar je hem ook mee oplaadt en een microfoontje. Aan de bovenzijde zien we de koptelefoon ingang en een microfoontje. Aan de voorzijde zit 1 fysieke knop en twee touchknoppen die standaard niet zichtbaar zijn. Dit is wel even wennen, omdat het lijkt dat er geen knoppen zitten. Bovenaan zien we twee sensors en de frontcamera van 1.9 Megapixel.

IMG_2102De achterzijde is van bewerkt plastic. Wat ik iets te glad vind. Met vette of zweethanden heb je niet het gevoel dat hij heel stevig in de hand ligt. Dit komt mede door dat het formaat natuurlijk al vrij groot is in je hand. Daarnaast zit een 8 megapixel camera met led-flitser. De camera van de note 2 is dezelfde als die van de galaxy s3 en daarom dus net zo goed. Hij werkt hetzelfde en heeft ook dezelfde Weergave van kleuren. Kortom 1 van de beter cameras op de markt. Aan de binnenzijde zit een MicroSDslot en een MicroSIM slot en de vervangbare batterij. Dit is een goed batterij, want na 2 dagen van intensief gebruik zal je hem pas hoeven opladen. Ik heb bijvoorbeeld in de 2 dagen. Hele dag door facebook, twitter bekeken en ge-update. 4 Email accounts gecheckt en sowieso stonden die op push van 1 kwartier. Ongeveer 1 uur Youtube filmpje bekeken, Whatsapp en 3 keer minder dan 2 minuten gebeld. Daarnaast nog ongeveer 1 uur Angry Birds en soortgelijke spelletje gespeeld. Verder draaide er uiteraard nog wat apps op de achtergrond, zoals mijn dynamische achtergrond, Wifi en GPS. Dit is dus een zeer positief punt van de Note 2.

Als we het totale design bekijken is het eigenlijk gewoon een grote Samsung Galaxy SIII. hij is 9.4 mm dik en weegt 180 gram. Hij is in het zwart en in het wit verkrijgbaar. Hij voelt goed aan, maar door het formaat wel iets onhandiger om vast te houden, daarin tegen is hij minder breed dan de Note 1 waardoor hij wel beter in de hand ligt. 1 Nadeel van de note 2 is dat hij nagenoeg niet in 1 hand te gebruiken is. Er zijn wel verschillende instellingen zodat hij beter in 1 hand te gebruiken is, maar dan nog blijft het lastig.

S-pen

Samsung Note 2Wat ik nog niet genoemd heb is de S-pen. Deze zit in de Note 2 verscholen aan de onderzijde. Dit is 1 van de bijzondere punten van de Note 2 naast zijn grote display. Naast de standaar S-pen die je er bij krijgt is er ook nog 1 verkrijgbaar die ook als Bluetooth headset te gebruiken is, dan hoef je niet meer met je phablet aan je oor te staan maar praat je door je pen..Deze heb ik niet kunnen testen, dus terug naar de standaard S-pen.

De S-pen is beter dan dat hij was bij de Note. Hij ligt beter in de hand omdat hij iets lichter is en langer. Op de S-pen zie je nog een knopje zitten, die is voor secundaire opties. De S-pen heeft geen batterijen nodig door de techniek die wordt gebruikt. De S-pen is wat mij betreft tot nu toe de beste stylus die er op de markt is. Hij heeft een dunne punt en reageert beter dan ooit op aanraking en je hebt nagenoeg geen vertraging. Wel ervaar ik dat je hier erg aan moet wennen, want hij herkent toch regelmatig een normale letter als hoofdletter en toch heb ik regelmatig last dat hij andere woorden schrijft dan dat ik schrijf en het gebruik van de spatie is wennen. Er zijn heel veel verschillende instellingen voor de S-pen. Zo kan je ‘find my S-pen’ instellen. Door deze instelling gaat de tablet trillen en geeft hij een melding dat je wegloopt zonder dat je de S-pen terug hebt gestopt in de Note 2. De kans op verliezen is hierdoor dus een stuk minder. Verder is de S-pen volledig geintergreerd in de Note 2. Je hebt speciale apps voor het maken van notities en er zijn een hoop S-suggesties, apps die speciaal gemaakt zijn voor de S-pen. Deze kan je vinden in de app S-suggesties. De s-pen heeft ook speciale mogelijkheden, Samsung heeft hier goed over nagedacht. Zo kan je hem gebruiken door te hoveren in een video of om als vast een preview te zien van een foto album . Als je een notitie maakt kan je dit op verschillende manieren doen. Tikken, schrijven. geschreven tekst om zetten in getypte tekst zijn enkele voorbeelden. Zoals gezegd heeft de S-pen een knopje. Met dit knopje kan je secondaire opties gebruiken zoals Quick Command. Een mogelijkheid om heel snel een app te openen of een opdracht te geven. Uiteraard kan je de S-pen ook gebruiken om te navigeren door je toestel.

De Samsung Galaxy Note 2 draait op android Jelly Bean 4.1, de ene laatste versie. Er is nog niet bekend wanneer de update naar android 4.2 er komt. Er zit het jasje van Samsung over heen, genaamd Touchwizz, dit zie je onder andere in de menus’ terug en aan de toggles boven aan je notificatiecentrum. Daarnaast heb je wel alle mogelijkheden van jelly bean, zoals Google Now, de snelheid en stabiliteit van deze android versie. Ik heb bijna geen plotselinge crashes of vastlopers gehad. Enkel Nu.nl of Facebook liep weleens vast (3x gebeurd). Verder zitten de standaard Google Apps er op en mis ik wel de app Polaris Office, die je bij de meeste android tablets gratis krijgt meegeleverd, als vervanger/alternatief voor Microsoft Office.

Multitasken

Samsung Note 2Tot slot wil ik nog het multitasken benoemen. Samsung heeft geprobeerd om dit te optimaliseren. Je kan dus twee schermen naast elkaar open hebben. Dit menu haal je op door de terugknop langer in gedrukt te houden. Hier zie je de apps die je naast elkaar kan gebruiken, zoals Youtube en de browser bijvoorbeeld. OF Google Maps en de S-note app. Om even terug te gaan naar Youtube, je kan dus ook een video in een pop-up scherm plaatsen. Hierdoor kan je dus gewoon verder gaan op je toestel terwijl het filmpje bekijkt. Deze kan je ook weer in formaat wijzigen en als het moet weer afsluiten. In theorie kan je dus 3 dingen te gelijk doen. De Processor kan dit makkelijk aan en alles verloopt soepel.

De Galaxy Note 2 heeft heel veel instellingsmogelijkheden, die ik niet allemaal in deze review kan bespreken, maar eigenlijk kan je ieder beweging met je toestel/ S-pen instellen.

Samsung wil met de Galaxy Note 2 echt pen en papier vervangen, maar eigenlijk je hele tas inhoudt. Dus jouw smartphone, agenda, tablet, notitieblokje. Ik vind dat zij dit ardig hebben gedaan door alle opties die de S-pen biedt in combinatie met het heldere grote display. Wat mij betreft is dit de meest mobiele tablet die in theorie ook nog in je broekzak past, maar dat moet je niet willen.

Conclusie

Qua prijs en mogelijkheden dus interessant voor vervanging van jouw smartphone en tablet, zodat je er maar 1 mee hoeft te nemen. Een voor een prijs van 540 euro heb je dan in theorie een koopje, al blijft het wel een van de dure smartphone van dit moment.

Het belangrijkste punt waar je over na moet denken is of je altijd met een 5.5 inch toestel rond wil lopen, want het blijft lastig om hem ergens handig binnen handbereik op te bergen. Daarnaast heeft de Samsung Note 2 wel heel veel opties en mogelijkheden. Je kan werkelijk alles instellen, je zal je hier wel even in moeten verdiepen voor dat je alles door hebt. Doe je dit niet, dan is het misschien zonde om zo’n toestel te kopen en ben je beter af met een Samsung Galaxy S3.

 Waar kan je de Samsung Galaxy Note 2 kopen?

[ad]

 

 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Reacties (1)

  • Avatar

    Monique

    |

    Mijn samsung galaxy note 2 blijft maar praten hoe krijg ik dit weg?

    Reply

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons