Sony’s beste smartphone ooit de Xperia Z

Sony Xperia Z het beste van Sony in een smartphone

Op de CES 2013 werd de Sony Xperia Z gepresteneerd. Het beste en duurste toestel wat Sony tot nu toe maakte. Eerlijk is eerlijk het ziet er heel goed uit.

Op digimind schrijven we eigenlijk niet zo vaak over smartphones maar dat gaat wel veranderen. Alle noemenswaardig smartphones zullen bij ons ook voortaan de revue passeren. De Sony Xperia Z is zeker noemenswaardig. Sony zelf claimt dat dit het beste van Sony in een smartphone is. Als je naar de specificaties kijkt ziet dat er goed uit. Hij heeft een 5 inch Full HD display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels,  de Snapdragon S4 pro quad-core processor,  2GB werkgeheugen, een 13.1 megapixel camera, Hij weegt 146 gram en is 7.9 mm dik. Hij draait op Android 4.1 Jelly Bean en is waterbestendig. De batterijduur zou ook enorm verbeterd moeten zijn door middel van het gebruik van een STAMINA Mode waardoor je batterijduur 4x langer zou kunnen maken.

Het design is echt over nagedacht en alles is heel erg netjes afgewerkt. Natuurlijk is dat smaak, maar in ieder geval straalt de Xperia Z wel klasse uit. Hij heeft ook nog een aantal bijzondere specificaties, zoals waterbestendigheid. Hij zou tegen een spatje water en stof moeten kunnen. Dit is op zich nieuw voor zulk soort smartphones. Daarnaast is hij LTE (4G) ready, dus klaar voor de toekomst.

De 13.1 megapixel camera is bijzonder omdat het gebruik maakt van Exmor RS® for mobile-sensor waardoor je bij elke lichtomstandigheden een foto kan maken.

Daarnaast zit er NFC op het toestel, waarmee je allerlei one-touch functies hebt om bijvoorbeeld foto’s en video’s te delen. Ook kan je met de Xperia Z gebruik maken van SmartTags Xperia. Zie hieronder een video van hoe dat werkt.

De Sony Xperia is echt een complete toestel met alles er op en er aan. Zie een uitgebreide introductie op de pagina van Sony. Het toestel zal in het eerste kwartaal van 2013 wereldwijd op de markt komen. De prijs is nog onbekend. Hij zal verkrijgbaar zijn in zwart, wit en paars.

[ad]

[ad]

 

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter