Tablet met 3G kopen, een lastige keuze

Een tablet met 3G kopen?

Ik heb er al eens eerder wat over geschreven, maar ik krijg nog regelmatig een vraag of men een tablet moet kopen met 3G of juist niet. Uiteraard is er geen passend antwoord op deze vraag, want iedereen heeft andere wensen. Toch wil ik wel even de belangrijke punten bij het kiezen tussen een 3G tablet of Wifi only tablet.
Je moet jezelf afvragen waar je de tablet het meest gaat gebruiken. Als je hem voornamelijk thuis gaat gebruiken, dan is in de basis het beste om gewoon een Wifi tablet te kopen, want je kan gewoon op het Wifi netwerk van thuis werken. Het wordt lastiger als je bijvoorbeeld altijd met het openbaar vervoer reist en graag op die moment ook van je tablet gebruik wil maken. De keuze maken tussen een 3g tablet of wifi tablet valt of staat bij de manier hoe je een tablet wilt gaan gebruiken. Ben je op veel plekken waar een wifi verbinding mogelijk is? dan is 3g niet nodig.

Tethering

Als je een wifi tablet hebt en je wilt een keer online waar je geen wifi verbinding hebt kan je altijd nog tethering op je smartphone gebruiken. De meeste moderne smartphones hebben tegenwoordig de optie om een internet hotspot aan te maken, zodat je de internet verbinding van je smartphone kan delen met andere apparaten. De meest providers ondersteunen dit ook, waardoor je op die moment ook gewoon op internet kan. Uiteraard moet je dan wel opletten dat je dataverkeer niet over zijn limiet heen gaat. Ik las laatst een artikel dat er onderzocht was dat een tablet ongeveer net zoveel MB verbruikt als een smartphone en soms zelfs nog minder. Tegenwoordig heb je heel veel verschillende abonnementen voor je smartphone, waarin je zelf kan bepalen wat je samenstelling van je abonnement is. Ik heb de afgelopen tijd redelijk wat uitzoekwerk gedaan op het gebied van smartphones en abonnementen en ik ben toch tot de conclusie gekomen dat het eigenlijk het beste is om een sim-only abonnement te nemen en een los toestel te kopen.

Een abonnement voor je tablet

Wat ik echt een afrader vind is een 3g tablet kopen met een abonnement. Dit lijkt aantrekkelijk omdat je vaak maar weinig bij moet betalen voor de tablet, maar uiteindelijk ben je meestal 2x zo veel kwijt aan de tablet. Als je de tablet vaak onderweg gebruikt of op plaatsen waar je geen wifi hebt, dan is het misschien beter om een sim-only abonnement af te sluiten met alleen een Internetverbinding. Dit scheelt je enorm in de kosten per maand, alleen zal je wel zelf een tablet aan moeten schaffen. Na een hoop gereken, geldt hier hetzelfde als voor een smartphone. Een losse tablet met een sim-only kopen is altijd goedkoper dan een tablet met abonnement.

Als je vragen hebt over de aanschaf van een tablet kan je altijd bij ons terecht voor een persoonlijk tablet advies.

[ad]

iPad3GSIM2

Labels:, , , , , ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons