MessageMe beter dan Whatsapp

Whatsapp is toe aan vervanging?

Op zich werkt Whatsapp natuurlijk prima en het grote voordeel is dat het cross-platform is, zodat je naar iedereen met een smartphone een bericht kan versturen. MessageMe is wat mij betreft het betere whatsapp. 1 Probleem: niemand gebruikt het (nog).

Dat is natuurlijk de kracht van Whatsapp. Iedereen heeft het en gebruikt het en daarom stapt niemand snel over naar een andere app, zoals ChatOn of MessageMe, ondanks dat er vaak problemen zijn met Whatsapp. Regelmatig komen berichten niet aan, is beveiliging nog weleens een discussiepunt geweest en ga zo maar door. Ik gebruik inmiddels een 1,5 week MessageMe en ik ben aardig verrast.

MessageMe heeft hetzelfde idee als Whatsapp, maar dan meer. Je kan je namelijk registeren met je telefoonnummer of email. Dit heeft het voordeel dat je het dus ook op een tablet kan gebruiken zonder simkaart. Daarnaast kan je delen via verschillende Social Media kanalen zoals Facebook en Twitter (binnenkort).

Persoonlijk vind ik de layout mooier dan Whatsapp en heb je veel meer mogelijkheden om iets te delen. Zoals een video, Doodle, foto muziek of locatie. Een doodle kan een tekening zijn of een bewerkte foto (met tekst). Kortom een zeer volledige app die wat mij betreft Whatsapp mag vervangen. Hij is momenteel al beschikbaar voor iPhone en android, en onderling kan je dus chatten met elkaar, zonder problemen. Wanneer er een Windows Phone of Blackberry applicatie komt is niet bekend. Er rest mij nu nog meer 1 ding te doen:
De rest van mijn vrienden over halen om te gaan MessageMe-en. Het is nu namelijk nog niet echt bruikbaar, omdat maar een paar vrienden het ook hebben.

Er is nog geen iPad app, maar je kan uiteraard wel de iPhone app installeren op je iPad.

Je kan MessageMe gratis downloaden in de Playstore of de App Store.

[ad]

 

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter