1 plek voor al je wachtwoorden overal

1password is voor mij de beste oplossing

Ik werd gek van al mijn wachtwoorden. Ik heb aardig wat websites, accounts en emailadressen. Het is voor mij niet meer te doen om dit allemaal zelf te onthouden. 1Password is mijn oplossing voor dit probleem.

Ik wil vaak even inloggen op een account wat ik niet vaak gebruik, zoals bijvoorbeeld van de belastingdienst. Vervolgens ben ik dan weer 10 minuten aan het zoeken in mijn emails, evernote en andere apps of ik ergens nog het password kan vinden. Uiteindelijk druk ik dan maar weer op de knop ‘ik ben mijn wachtwoord vergeten’  en ik kan weer opnieuw beginnen. Totdat ik een app tegen kwam die dit oplost. Dit lijkt een lofzang en dat is het ook. 1Password staat bij mij met stip op nummer 1 van meest gebruikte apps op mijn iPad, iPhone en in de browsers.

1Password is er voor Windows, Mac, iPad, iPhone, android en alle regulieren internetbrowsers. Ik gebruik hem op mijn Mac, iPad, iPhone en als extensie in Chrome en Safari.

Wat doet 1Password?

1Password is een app (zo noem ik het maar even) die de centrale plek wordt voor al jouw wachtwoorden, accounts en andere belangrijke informatie die je moet bewaren. Je kan er van alles in zetten. Ik gebruik hem dus meestal voor aanmeldinggegevens op websites. Je zet 1 keer de juiste gegevens bij een bepaalde website en vervolgens kan je op alle apparaten inloggen met die gegevens. Het grootste voordeel is dat de extensies voor browsers dit zelfs automatisch kunnen doen zodra je ergens inlogt. Dit alles wordt natuurlijk heel goed beveiligd en kan je een masterwachtwoord instellen. Sindsdien hoef ik nog maar 1 wachtwoord te onthouden.

Mijn ervaring

Zoals ik al zei. Ik ben volledig tevreden en zou nu niet meer zonder kunnen. De app heeft voor mij een enorm voordeel en scheelt mij een hoop nutteloze tijdsbesteding. Het cross platform werkt prima en alles synchroniseert goed met elkaar. Ik zou deze app dus echt aanraden aan iedereen die met veel wachtwoorden te maken heeft, kortom iedereen.

Nadelen?

Ja, op zich wel want het is niet goedkoop een licentie voor je Windows of Mac computer kost 49,99 dollar en de iPad app kost je 15,99 euro. Deze is wel universeel dus je hoeft niet ook nog eens een app voor je iPhone te kopen. Al met al ben je dus ongeveer 50 euro kwijt, maar dat is voor mij zeker de moeite waard.

1 ander nadeel wat ik kan bedenken is dat als je een extensie in de browser gebruikt, je nog weleens hebt dat hij ‘denkt’ dat je op een nieuwe website zit en daarom vraagt of je het wachtword wilt onthouden, maar dat heb je dan al gedaan. Met een simpele klik op het kruisje is het dan wel weer verholpen, maar dat zouden ze nog wel kunnen verbeteren.

Waar kan je 1password kopen?

Als je de software voor je PC of Mac wilt kopen, dan kan je dat hier doen, maar je kan ook eerst een proefversie gebruiken.

Als je de app voor de iPad/iPhone wilt kopen, dan kan dat in de App Store voor 15,99 euro.

Als je de app voor android wilt, dan kan je de 1Password Reader downloaden in de Play Store

Noot:

Je kan overigens ook alleen de app voor de iPad/iPhone gebruiken, de apps en software werkt ook los van elkaar uiteraard.

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Reacties (4)

  • Avatar

    jef

    |

    Zēēr goed alternatief is Lastpass.com, ook cross platform beschikbaar

    Reply

    • Avatar

      Nathan Digimind

      |

      Jef, ziet er ook goed uit..

      bij 1Password betaal je eenmailig zeg maar 50 euro
      en hier betaal je 12 dollar per jaar..
      dat is volgens mij het grootste verschil

      Reply

  • Avatar

    SmartphoneHelp.be

    |

    En het kan zelfs gratis hoor.
    Zoek maar eens naar KeePass. Open source (en toch veilig!) en cross-platform.

    Reply

    • Avatar

      Nathan Digimind

      |

      ik zal die eens bekijken, maar heeft die ook extensie voor in de browser (betrouwbare)?

      Reply

Laat een reactie achter