30 APRil: koningsdag app 2013 Amsterdam

De 30 APRil app van de politie Nederland

30 APRil is een handig app die speciaal door de politie is ontwikkeld om mensen van informatie te voorzien op 30 april 2013 in Amsterdam. Het lijkt een heel goed iniatief.

Ben jij van plan om 30 April naar Amsterdam te gaan, dan is deze app een musthave. Naar verwachting gaan er heel veel, ik herhaal, heel veel mensen naar Amsterdam voor de inhuldiging van de koning. Uiteraard zal dit een hoop problemen, drukte en onduidelijkheid veroorzaken. Met deze app gaat de politie proberen om beter te werken aan ‘crowd control’ en ik denk dat deze app heel goed kan werken. Uiteraard moet de app dan wel optimaal werken op de dag zelf en alles up to date houden.

Wat kan je met de app?

Er is een sectie ‘Actueel’  en hiermee kan je bekijken wat de politie en partners allemaal twitteren over koningsdag 2013 in Amsterdam. Daarnaast zit er een druktemeter op. De Druktemeter werkt nu nog niet, maar op de dag zelf zou hij wel moeten werken staat er. In het andere tabblad is er een kaart beschikbaar hierop zal je alle ‘points of interest’ zien van 30 april. Verder krijg je nog te zien wat het officiele programma is en waar de evenementen zijn.

Tot slot kan je ook pushberichten aan zetten, zodat je berichten krijgt wanneer er iets aan de hand is of als bijvoorbeeld een bepaalde route vol is of dat er een plein of evenement te vol is. Kortom heel handig als je door Amsterdam zwalkt en je weet dat je ergens beter niet heen kan gaan omdat je dan voor een dichte deur staat of er domweg gewoon niet door heen komt.

In de app geeft men ook aan dat zij pushberichten voor calamiteiten gaan gebruiken. Natuurlijk ook heel handig, want als het werkt weet jij in ieder geval waarom iedereen een bepaalde kant op rent. En nu hopen dat de app goed werkt op 30 april.

De app is beschikbaar voor de iPhone en voor ieder android toestel. Je kan ze vinden in de appstore en in de Playstore.

[ad]

Labels:, , , , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter