sony Xperia Z

Hands on met de Sony Xperia Z

Met hun nieuwe topmodel, de Xperia Z, plaatst Sony zichzelf tegenover de Apple Iphone 5 en Samsung Galaxy S4 voor het winnen van de consumentenharten.
Wat is er nu uniek aan de Xperia Z, wat de andere uitdagers in dit segment missen? Als 1ste grote troef is de Xperia Z stof en waterbestendig met daarnaast een krasvrij scherm. De waterbestendigheid van de Xperia Z mag je letterlijk nemen. Indien je mooi alle afsluitklepjes afsluit kan je de Xperia Z zo meenemen onder de douche, in het zwembad of in de regen. Of laat je hem liever voor je vrienden ter demonstratie in een glas bier vallen (zoals onderstaande Franstalige youtube video laat zien)?
Ook al de andere eigenschappen van een premium smartphone zijn voorhanden: ingebouwde NFC chip (wat de Iphone 5 mist), 4G/LTE netwerk mogelijkheid, quadcore processor,…

Eerste ervaringen met de Xperia Z

Wat natuurlijk direct opvalt is het formaat van 5 inch. Enkele jaren geleden was de trend om gsm’s zo klein mogelijk te maken en nu schuiven we richting de mini-tablets op. Persoonlijk vervangt de Xperia Z in veel gevallen nu mijn Android tablet en ik ben benieuwd of dit bij vele andere gebruikers ook niet het geval zal zijn.
Het grote scherm heeft echter wel een licht gevoel in de hand.
Sony heeft zijn Bravia tv kennis in de Xperia Z verwerkt, waardoor het scherm zowel bij het bekijken van HD films als bij het spelen van de nieuwe 3D games je versteld doet staan van de scherpte van de beelden.
Als IT’er/geek is voor mij 1 van de grootste ontwikkelingen de ingebouwde NFC chip. Hierdoor worden zaken zoals betalingen met je smartphone, bestanden uitwisselingen en het ontwerpen van eigen ideeën onbegrensde mogelijkheden opent voor wie zelf aan de slag wilt gaan (zoals deze proof of concept van een tijdsregistratiesysteem met een nfc-tag).
Het mag duidelijk zijn dat met de Xperia Z Sony een waardige uitdager op de markt heeft gebracht in het premium smartphone veld, waarbij o.a. de waterbestendigheid een leuke troef is tov. de andere concurrenten.

Zie hier een overzicht waar je de Sony Xperia kan bestellen

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter