berichten versturen

Top 4 apps voor gratis berichten te sturen

Er zijn zoals velen al weten applicaties of apps voor het sturen en ontvangen van gratis tekst berichten op je smartphone, daardoor kun je de hoge kosten die mobiele aanbieders rekenen voor het versturen van sms berichten omzeilen. Voor deze apps te kunnen gebruiken heb je echter wel een smartphone nodig samen met een data plan of een wifi verbinding. Wanneer je dit al hebt kun je een keuze maken uit een van onderstaande applicaties.

1. Viber

Viber is een app met een zeer grote gebruiksdatabase van bijna 50 miljoen. Het bied zijn gebruikers de mogelijkheid om gratis tekst berichten en telefoongesprekken te voeren met andere Viber gebruikers en heeft de mogelijkheid om groep tekst gesprekken te voeren. De app is beschikbaar voor de iPhone, Android en Blackberry maar momenteel niet voor Nokia en Symbian telefoons.

2. Whatsapp

Whatsapp werkt op dezelde manier als Viber – gratis tekst berichten sturen door het gebruik van je mobiele nummer, echter ondersteund deze software geen spraak berichten, zelfs niet naar andere Whatsapp gebruikers. De app is het eerste jaar gratis, maar vraagt vanaf het 2e jaar een kleine vergoeding wat in geen geval te vergelijken is met het bedrag dat je je zult besparen op je telefoonrekening. De app is klein en overzichtelijk en is momenteel de populairste app voor berichten te versturen.

We hebben alvast een link voor je geplaatst waar je Whatsapp downloaden kunt.

 3. Skype

Skype is bij iedereen wel bekend. Deze software wat zijn oorsprong kent op de pc waarmee je gratis kon bellen en berichten kon versturen naar andere gebruikers heeft nu ook zijn intrede gemaakt op smartphones. De app is gratis te downloaden en je kunt direct aan de slag met berichten te sturen naar andere gebruikers die ook in je telefoonlijst staan. Als extra optie bied Skype de mogelijkheid om te bellen naar vaste en mobiele nummers over de hele wereld tegen betaling. Dit kan handig zijn aangezien de kosten voor bellen naar en van het buitenland met je mobiele telefoon erg kunnen oplopen, sommige aanbieders durven wel 2 euro per minuut te vragen hiervoor. Echter met Skype kun je overal ter wereld naar bijvoorbeeld Nederland bellen voor het lage tarief van 4 cent per minuut.

4. Facebook Messenger

Een van werelds grootste internetbedrijven kon natuurlijk niet achter blijven en heeft daarom in een razendsnel tempo zijn eigen messenger ontwikkeld voor smartphones. Met de messenger is het mogelijk om tekst en voice berichten te versturen met mensen die je in je facebook vriendenlijst hebt staan, in feite is de app dus een verlenging van je facebook profiel. Momenteel is de app beschikbaar voor alle IOS, Android, Blackberry en Windows mobile toestellen. Van alle messengers in deze lijst vinden wij deze app het minst in gebruik maar bied voor de facebook gebruikers onder ons natuurlijk wel enkele voordelen.

Er zijn nog veel meer applicaties die dit soort diensten bieden gratis en betaald maar wij hebben je de apps op een rijtje gezet die momenteel het meest gebruikt worden en naar onze mening het best en stabielst in gebruik zijn.

Veel plezier met berichten sturen en hopelijk een brede glimlach wanneer je volgende telefoonrekening een stuk lager uit zal vallen.

Labels:, , , , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter