Nieuwe geruchten over de Kindle Fire HD-tablets van Amazon

Binnenkort zal Amazon haar nieuwste Kindle Fire HD-tabletlijn presenteren. Deze weken zijn er verschillende geruchten naar buiten gekomen over de specificaties. Volgens de bron bestaat de line-up uit drie tablets, twee 7” modellen en één 8,9” model. De 7” modellen verschillen enkel in de schermresolutie. Het 8,9” model wordt het vlaggenschip.

Hoge resolutie schermen

Recent bracht een bron naar buiten dat alle drie de tablets een hoge resolutie scherm krijgen. Het eerste 7” model krijgt een schermresolutie van 1280 x 800 pixels, een prima resolutie die we ook vinden op bijvoorbeeld de Asus MeMo Pad 7 HD en de eerste generatie Nexus 7. Het tweede 7” model krijgt een scherm met 1920 x 1200 pixels, een onvoorstelbaar hoge resolutie voor een 7” tablet. De enige 7” tablet met deze resolutie is momenteel de nieuwe Nexus 7, welke vorige week is gepresenteerd. Het topmodel, de 8,9” tablet, krijgt een scherm met de eveneens erg hoge resolutie van 2560 x 1900 pixels. De vorig jaar gepresenteerde Google Samsung Nexus 10 beschikt ook over deze resolutie, maar die tablet heeft een 10 inch scherm en iedereen was/is erg enthousiast over het scherm.

Processor

Vandaag is er meer informatie over de processor naar buiten gekomen. De huidige Kindle Fire HD tablets zijn voorzien van een Texas Instruments chipset, deze fabrikant houdt zich echter niet meer bezig met processors voor consumentenelektronica. Amazon is op zoek gegaan naar een andere fabrikant en bij Qualcomm uitgekomen. De geruchten zeggen dat alle drie de tablets voorzien worden van de high-end Snapdragon 800 chipset, deze is onder meer te vinden in recent aangekondigde topmodellen als de Sony Xperia Z Ultra en de opgevoerde variant van de Samsung Galaxy S4. Ook de LG G2, die volgende week wordt aangekondigd, beschikt over deze processor. Waar Amazon de huidige generatie tablets heeft uitgerust met een mid-range processor gaan ze dat voor de aankomende generatie dus anders aanpakken.

Overig en de prijzen

Verdere uitgelekte specificaties zijn voor alle drie de tablets gelijk. Er wordt gesproken over 2GB werkgeheugen, een wat rechthoekiger design als de huidige tablets en de bekende Amazon-laag over Android heen. De tablets draaien momenteel op Android 4.2, of ze – nog voor de lancering – al geüpdatet worden naar versie 4.3 is onduidelijk. Over het interne geheugen en de afmetingen is nog niks bekend. De verwachte prijzen zijn als volgt; 159 dollar voor het 7” model met de 1280 x 800 pixels resolutie, 199 dollar voor het 7” model met de 1920 x 1200 pixels resolutie en 269 dollar voor het 8,9” model.

Wanneer Amazon de drie nieuwe tablets gaat aankondigen is eveneens niet bekend, al ligt het in de lijn der verwachting dat dit snel zal zijn.

Reageren

Hoe denken jullie over de nieuwe Amazon tablets? De prijs/kwaliteit-verhouding is – naar mijn mening – erg goed, wat mij tegenhoudt is de Amazon-schil over Android heen. Ik ben absoluut geen fan van deze softwarelaag, jullie? Zouden jullie eerder een van deze tablets of de nieuwe Nexus 7 kopen? Waarom?

Bron: Tabletsmagazine

Labels:, , , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

anitakusflixtheflixerlookmovietheflixerMangaFireMangaFireanitakuanixtheflixeranitakuanitakutheflixerlookmovieanitakutheflixersflixsflixlookmovielookmovietheflixerMangaFiretheflixerMangaFiretheflixeranitakuanitakuMangaFireMangaFireMangaFiresoap2daysoap2dayhurawatchhurawatchsoap2daysoap2dayMangaFireMangaFirefavmoviesfavmoviesanitakuanitakumyflixermyflixertheflixertheflixermoviestowatchfreemoviestowatchfreehdtodaytvhdtodaytvhdtodaytv, Allegiance (2024), watch series online free, watch movies online, The Kerala Story (2023),