new nexus 7

Nieuwe Nexus 7 officieel gepresenteerd

De geruchten over een nieuwe Nexus 7 gingen al een tijdje rond en zojuist is hij dan gepresenteerd; de New Nexus 7. Tijdens het ‘Google-ontbijt’ heeft ’t bedrijf haar nieuwste tablet officieel gelanceerd. De gelekte specificaties waren juist, de New Nexus 7 beschikt onder andere over een 7” scherm (1920×1200 pixels, 323 pixel per inch), een 1,5Ghz quadcore processor (Qualcomm Snapdragon S4 Pro 8064) en een Adreno 320. Daarnaast heeft de tablet 2GB aan RAM geheugen aan boord, net als Android 4.3. De New Nexus 7 is s’ werelds eerste apparaat dat over de nieuwste Androidversie beschikt. De tablet is opnieuw in samenwerking met ASUS gemaakt.

De New Nexus 7 is 3 millimeter smaller dan de eerste generatie en is daarnaast 50 gram lichter. De tablet is daarnaast 2 millimeter dunner geworden. Hij is wel iets langer geworden. Er komen 16GB en 32GB-versies, het interne geheugen is niet uit te breiden. De 32GB Wifi + 3G & 4G-versie komt alleen in de VS uit, helaas voor ons. Natuurlijk kun je hem later wel importeren. De adviesprijzen voor de Wifi-only variant zijn als volgt: 16GB €229,- en 32GB €269,-. Over Nederlandse prijzen is niks bekendgemaakt, maar het ligt in de lijn der verwachting dat de prijzen hetzelfde zijn, maar dan in euro’s. In Amerika wordt de New Nexus 7 vanaf 30 juli verkocht, over een Nederlandse release is nog geen informatie.

Volgens Google kun je 9 tot 10 uur vooruit met een volle accu, of dit echt zo is moet de praktijk uitwijzen. Achterop de tablet zit een 5 megapixel camera, de huidige Nexus 7 heeft geen rear-camera. Voorop de New Nexus 7 zit een 1.2 megapixel exemplaar. De tablet beschikt tevens over stereo speakers, deze moeten voor goed geluid zorgen. Volgens Google moet het haarscherpe display dertig procent meer kleuren weergeven. Het ‘NEXUS’ logo zit nu verticaal, waar het bij de huidige nog horizontaal zit. De bekende ‘putjes’ zijn verdwenen, al belooft Google dat de tablet nog steeds zo lekker vasthoudt. Verder is de tablet helemaal mat zwart met een ‘glossy’ afwerking. De metalen rand is verdwenen.

De persconferentie is nog in volle gang.

Labels:, , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

anitakulookmovieanixanitakuMangaFireanixsflixanitakuanixtheflixertheflixersflixsflixanitakusflixlookmoviesflixlookmovieMangaFireanitakuanixMangaFiretheflixerMangaFireMangaFireanixlookmovielookmovielookmovieMangaFiresflixsflixhurawatchhurawatchflixtorflixtorwatchfreemovieswatchfreemoviesmoviestowatchfreemoviestowatchfreefavmoviesfavmoviesanimesugeanimesugesoap2daysoap2daysoaptodaysoaptodaymyflixermyflixerwatch anime, anime One-Punch Man Season 2, anime Tokyo Revengers Season 2, free anime streaming,