Alles over de Samsung Smartwatch

Het is zo goed als zeker dat Samsung werkt aan een smartwatch. De afgelopen weken zijn er een hoop geruchten de wereld in gekomen, ik zet ze in dit artikel op een rijtje. Naar verluidt wordt de Samsung smartwatch tijdens de IFA (begin september) officieel gepresenteerd.

De naam

Denk je aan Samsung, dan denk je aan de naam ‘Galaxy’. Het is dan ook geen verrassing dat het bedrijf haar smartwatch ook zo’n naam gaat meegeven. Diverse bronnen spreken over de Samsung Galaxy Gear, een logische naam. Of de smartwatch echt zo heet zullen we binnenkort zien.

De specificaties

Over de specificaties wordt ook veel gesproken. Een smartwatch is natuurlijk een heel ander product dan een Samsung Galaxy S4, dus andere specificaties zijn gerechtvaardigd. Omdat een smartwatch minder intensief gebruikt wordt dan een telefoon, je gebruikt immers een klein schermpje en er zijn veel dingen die een smartphone wel kan en een smartwatch niet, hoeft een smartwatch geen snelle quadcore processors en 2GB aan RAM. Bronnen van SamMobile brachten gisteren naar buiten dat de Galaxy Gear gaat beschikken over een processor van Samsung zelf; de Samsung Exynos 4212. Dit is een dualcore processor geklokt op 1,5Ghz. Natuurlijk is het erg slim van Samsung om een eigen processor in haar smartwatch te verwerken, zo krijgt de chipafdeling direct een grote order. Trouwens, deze dualcore processor wordt al door Samsung gebruikt, de onlangs gepresenteerde Samsung Galaxy Tab 3 8.0 beschikt over de Exynos 4212. De smartwatch zou gaan draaien op Android, wellicht versie 4.2 of 4.3.

Verder zou de Galaxy Gear beschikken over 1GB aan werkgeheugen (RAM) en gebruik maken van onder andere Near Field Communication (NFC) en Bluetooth. Over welke versie maakt SamMobile niet bekend, maar 4.0 is mogelijk. Een andere leuke feature is de camera; de Galaxy Gear zou volgens de geruchten voorzien zijn van een 2 megapixel exemplaar. Handig, hoef je niet helemaal je telefoon te pakken om een foto te maken. Je maakt er gewoon een met je horloge. Of dit echt zo is, en zo ja; hoe het werkt, weten we pas als de Galaxy Gear gepresenteerd is.

Het scherm is misschien wel het belangrijkste punt van een smartwatch. De Galaxy Gear zou naar verluidt beschikken over een 1,67” (3 bij 3 cm) scherm dat 320 x 320 pixels telt. Voor een klein scherm zijn dat relatief veel pixels, wat ervoor moet zorgen dat het scherm mooi scherp is. Concurrent Sony heeft in juni al een smartwatch gepresenteerd. Ter vergelijking; deze heeft een scherm van 1,6” dat ‘slechts’ 220 x 176 pixels telt. Als de geruchten over de Gear kloppen krijgt deze dus een veel scherper scherm. Natuurlijk is het ppi (pixels per inch) niet het enige wat telt. Andere zaken als de helderheid spelen ook mee, echter hebben bronnen hier voor de Gear nog niks over losgelaten.

Samsung heeft laatst patentaanvragen ingediend voor buigbare schermen. Lang gingen er geruchten dat het nieuwste topmodel van het bedrijf, de Galaxy Note III, zou beschikken over zo’n scherm, maar dit lijkt toch niet te zijn. De bron zegt dat de smartwatch een ‘gewoon’ scherm krijgt, wellicht is de Samsung Galaxy S5 het eerste Samsungproduct met een buigbaar scherm.

Presentatie en reageren

Het lijkt erop dat Samsung de Galaxy Gear tijdens de IFA gaat presenteren. Deze elektronicabeurs is van 6 tot en met 11 september, maar op 4 en 5 september zijn de persconferenties. Het ligt voor de hand dat het bedrijf dan de smartwatch presenteert zodat men er tijdens de beurs mee aan de slag kan. Wij zijn erg benieuwd, wat vinden jullie van de Samsung smartwatch? Kijken jullie er naar uit, of gaan jullie voor de Sony Smartwatch II die volgende maand in de winkels ligt? Of wachten jullie liever op de iWatch, de smartwatch van Apple? Wij horen het graag, het is hieronder mogelijk om een reactie achter te laten.

Bron: Nutech

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter