Alles over de Sony Xperia Z1 (Honami)

Er is al veel bekend over de Sony Xperia Z1, die de codenaam Honami met zich meedraagt. Afbeeldingen, specificaties, de afgelopen tijd is er van alles de wereld in gekomen. Ook Sony zelf doet mee, deze week publiceerde het bedrijf diverse teasers in aanloop naar de presentatie die op 4 september plaatsvindt. In dit artikel vertel ik jullie wat we al weten van de Sony Xperia Z1.

Specificaties en design

Qua design boordt de Z1 voort op het succes van zijn voorganger, de Xperia Z. Het toestel lijkt op de gelekte (pers)afbeeldingen sterk op de Z, al zijn er wel wat vernieuwingen te vinden. Zo is de Z1 net als de onlangs gepresenteerde Xperia Z Ultra voorzien van een metalen frame. Dit in tegenstelling tot de huidige Z. De vandaag gelekte persafbeelding toont de Z1 in vol ornaat; als de afbeelding klopt komt de telefoon in drie kleuren op de markt, te weten zwart, wit en paars. Het zal niet als een verassing komen dat de Z ook in deze kleuren in de winkels ligt. Het scherm zou 5” meten en een Full-HD resolutie (1920 x 1080 pixels) hebben, net als de Xperia Z. Verder lijkt Sony het design hetzelfde te hebben gehouden, en wat mij betreft is dat een goede zaak aangezien de Z geprezen wordt om zijn design.

Waterdichtheid teaser Sony Xperia Z1

De onlangs gepresenteerde Nokia smartphones zijn voorzien van een uitstekende camera, denk aan de Lumia 920, 925 en 928. De Lumia 1020 spant de kroon met een 41 megapixel exemplaar en andere foefjes. Goed voorbeeld doet volgen zal het Finse bedrijf wel denken want ook Sony gaat groots inzetten op de smartphone-camera’s. Uit diverse bronnen is bevestigd dat de Sony Xperia Z1 een 20 megapixel exemplaar krijgt en kan filmen in 4K-resolutie. Ook zouden er een speciale Exmor RS sensor en de G-lens aanwezig zijn. De camera aan de voorzijde heeft een resolutie van ‘slechts’ 2 megapixels. Verder wordt er gesproken over 2GB aan RAM (werkgeheugen) en 16GB intern geheugen, uitbreidbaar via Micro-SD. De processor komt uit de stal van Qualcomm, zeer waarschijnlijk wordt het de high-end Snapdragon 800, geklokt op 2,2 of 2,3Ghz. Daarmee is de Sony Xperia Z1 het derde toestel voorzien van die processor, na de Sony Xperia Z Ultra en de LG G2. De afmetingen van de telefoon zijn nog niet bekend, al lijkt hij op de persafbeelding wel een stuk(je) dunner dan de Xperia Z. De accu heeft volgens de geruchten een capaciteit van 3000mAh.

Natuurlijk is ook dit Sony-model weer water- en stofdicht (IP 55/58). Onder andere de Xperia Z en Z Ultra zijn ook bestand tegen water en stof, dit vanwege de klepjes over de aansluitingen.

Screenshot Sony Xperia Z1 waterdicht

Het ligt voor de hand dat Sony de Xperia Z1 op 4 september a.s. presenteert.  Als er meer informatie is over de Sony Xperia Z1 brengen we je daar natuurlijk meteen van op de hoogte!

Bronnen: GSMPedia en Androidworld.

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons