smartgadgets

Haal het beste uit je smartphone met smartgadgets

Bijna iedere smartphonebezitter gebruikt wel gadgets bij zijn smartphone. De één geeft de voorkeur aan functionele gadgets die het toestel beschermen of beter laten werken. De ander gebruikt gadgets om de smartphone leuker uit te breiden of leuker te maken. Er zijn ontzettend veel verschillende gadgets voor de smartphone. Wij zetten hier de grappigste, handigste en beste gadgets voor je op een rijtje.

Beschermende gadgets
Een smartphone is een kwetsbaar apparaat. Er zijn gelukkig veel accessoires om deze goed te beschermen tegen gevaren.

Smartphonehoesjes
De meest gebruikte accessoire om je telefoon te beschermen is het beschermhoesje. Met een beschermhoes voorkom je dat de behuizing van de smartphone beschadigt, het beeldscherm verbrijzeld en het toestel na een val op tilt slaat. Ieder jaar worden smartphones geavanceerder en moderner, maar daardoor ook kwetsbaarder. Een Sony Xperia SP, bijvoorbeeld, kan echt niet meer zonder de bescherming van een Sony Xperia Go hoesje. Een bijzondere gadget is het beschermhoesje waarin een accu zit verwerkt die je telefoon oplaadt. Zo heb je dus altijd een extra beetje batterij op zak.

Een andere handige en bovendien goedkope beschermgadget is de screenprotector. Hiermee voorkom je dat er krassen op het scherm komen. Je plakt deze dunne folie namelijk over je scherm heen waardoor de krassen in de screenprotector komen en niet in het scherm.

Anti-stof plug
Iedere smartphone heeft minimaal twee poorten: een audiopoort en een ingang om je toestel op te laden. Deze poorten zijn openingen die naar de kwetsbare binnenkant van de smartphone leiden. Als hier stof of water inkomt, beschadigt de telefoon van binnenuit waardoor het systeem kan gaan haperen.

De anti-stof plug is een leuke én handige gadget om dit te voorkomen. Vooral voor meisjes en kinderen zijn er heel veel leuke plugjes die direct ook een echte fashiongadget zijn. Je kunt kiezen uit honderden verschillende soorten. Voor meisjes biedt bijvoorbeeld Swarovski trendy anti-stof plugjes in de vorm van diertjes, hartjes en knopjes.

Gadgets om te bedienen
Door gebruik te maken van gadgets kun je je smartphone op verschillende manieren bedienen. Omdat het sneller of handiger is of gewoon omdat het trendy is.

Een retro hoorn
Vroeger draaide men een nummer en belde men met een hoorn. Toch is deze ouderwetse manier van bellen nooit helemaal verdwenen. Sterker, het wordt zelfs weer trendy om met een hoorn te bellen.

De iVori is een handset die gebruikt kan worden voor iedere niet al te grote smartphone. De iVori is een combinatie van een houder en een hoorn die je kunt aansluiten op je smartphone zodat je met de hoorn kunt bellen. Als je wordt gebeld, gaat de telefoon af en kun je hem opnemen door de hoorn van de ‘haak’ te nemen. Als je zelf wilt bellen, voer je het telefoonnummer in op je smartphone en gebruik je de hoorn om door te spreken. De iVori is dus een stijlvolle gadget die door zijn fraaie design een stijlvolle aanvulling kan zijn in de huiskamer of op kantoor.

De stylus pen
Als je een grote smartphone en/of dikke vingers hebt, zijn stylus pennen de ideale gadgets om het touchscreen feilloos te bedienen. De stylus pen is een klein pennetje met een rubberen uiteinde waarmee je het scherm tot in de grootste precisie kunt bedienen. Het raakoppervlak is kleiner dan een vinger zodat je veel secuurder te werk kunt gaan. Bij sommige apps zoals teken-apps kun je eigenlijk niet zonder stylus pen.

De smartphone handschoen
Veel touchscreens werken niet als je handschoenen aanhebt. Dit is zo omdat ze reageren op de statische elektriciteit van je handen. Je zult dus je handschoen dus moet uittrekken. Op de fiets een Whatsapp-berichtje sturen of even een telefoontje plegen in de buitenlucht wordt zo dus een flinke uitdaging als de temperaturen onder nul liggen.

Een handige gadget om dit probleem te vermijden is de speciale smartphone handschoen. Hiermee kun je je telefoon gewoon bedienen terwijl je je handschoenen aanhebt. De smartphone handschoen bevat metaaldraadjes bevatten die de eigenschappen van je huid worden doorgegeven aan het touchscreen.

Gadgets om uit te breiden
Als je de juiste gadgets gebruikt kun je je smartphone gemakkelijk omtoveren tot een multifunctioneel apparaat. Maak van je smartphone bijvoorbeeld een navigatiesysteem of muziekspeler.

Muziek
Een bekende accessoire voor iedereen is de earphone. Je kunt zo makkelijk muziek luisteren en video’s bekijken in de trein, op de fiets of thuis. Je hebt dus geen MP3-speler meer nodig om altijd je favoriete muziek bij je te hebben.

Als je niet alleen, maar met meerdere personen wilt genieten van muziek of video’s, is een externe speaker een ideale gadget. Smartphones worden dan wel steeds beter maar de kwaliteit van audio kan toch echt nog niet tippen aan die van een goede speaker. Een speaker geeft veel zuiverder geluid en levert bovendien bass. Als je een dagje naar het strand of het park gaat, is een speaker een onmisbare gadget om er een mooie dag van te maken.

Navigatie
Als je reist met de fiets of de auto, kan je smartphone als navigatiesysteem dienen. Sommige smartphones bieden navigatiesystemen die qua kwaliteit vergelijkbaar zijn met ‘echte’ navigatiesystemen zoals een TomTom. Een smartphone houder is dan een zeer nuttige gadget.

Als je met de auto reist, is een universele houder voor op het raam handig. Wil je navigeren op de fiets, dan heb je speciale fietshouders die je op het stuur kunt klemmen. Dezelfde fietshouder kun je trouwens ook gebruiken op een kinderwagen. Handig als je een eindje gaat wandelen met je baby en de kinderwagen met allebei je handen wilt besturen!

Genoeg stroom nodig
Helaas bestaan er nog geen accu’s voor moderne smartphones die zeer lang meegaan. Je moet je telefoon dus erg veel op de ouderwetse manier opladen: een kabel van het stopcontact naar je smartphone. Er komt echter steeds meer verandering in deze manier van opladen. Het tafelblad van DuPont is een leuke gadget die hierop inspeelt. Je kunt je smartphone hiermee draadloos kunt opladen door deze simpelweg op het tafelblad te leggen.

 

Hoe meer smartphones er worden gemaakt en verkocht, hoe meer gadgets er zullen worden ontwikkeld om het ons makkelijker en leuker te maken en om het allerbeste uit je smartphone te halen. En eerlijk is eerlijk, zouden smartphones zonder gadgets ook eigenlijk geen saaie apparaten zijn?

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons