Huawei Ascend G525 nu in Nederland verkrijgbaar

Huawei heeft deze week de Ascend G525 in Nederland uitgebracht. Deze telefoon is o.a. voorzien van een 4,5” scherm, een 1,2Ghz quadcore processor en biedt ondersteuning voor twee simkaarten. Voor dit alles betaal je slechts €200,-.

Specificaties

De Huawei Ascend G525 beschikt over een 4,5” IPS-LCD scherm dat 540 x 960 pixels telt (QHD-resolutie). De telefoon heeft aan de achterzijde een 5 megapixel camera en kan in HD filmen. Huawei zet met haar topmodel, de Ascend P6, groots in op de camera aan de voorzijde. De front-camera van de P6 telt maar liefst 5 megapixels, uitzonderlijk veel voor een smartphone. De meeste smartphones zijn uitgerust met een één of twee megapixel exemplaar. De front-camera van de Huawei Ascend G525 toont aan dat we met een budget-toestel te maken hebben, de camera heeft de magere resolutie van slechts 0,3 megapixels. De telefoon beschikt over 4GB intern geheugen, dit is uit te breiden door er een Micro-SD kaartje in te stoppen (max. 32GB). Er is 1GB werkgeheugen (RAM) aanwezig, deze doet zijn werk samen met een niet nader genoemde quadcore processor die zijn werk op 1,2Ghz doet. Waarschijnlijk komt de processor uit de stal van MediaTek, al is het ook mogelijk dat het er een van eigen makerij is, de Ascend P5 is bijvoorbeeld ook voorzien van een Huawei processor. De telefoon beschikt over de standaarddingen als Bluetooth 2.0, Wifi, 3G, GPS en een G-sensor. De telefoon biedt geen ondersteuning voor 4G/LTE. De afmetingen van de Huawei Ascend G525 bedragen 134 x 66,8 x 9,9 millimeter. In tegenstelling tot de P6 is er hier weinig moeite gedaan om alles in een kleine en dunne behuizing te krijgen. De telefoon is met zijn 155 gram ook best zwaar, zelfs zwaarder dan smartphones voorzien van een 5” scherm als de Sony Xperia Z en Samsung Galaxy S4. De accu heeft een capaciteit van 1700mAh. Zoals eerder gezegd biedt de telefoon dual-sim ondersteuning (dual-standby), het is dus mogelijk om twee simkaarten in het toestel te gebruiken. Handig als je bijvoorbeeld een werk en privé simkaart hebt. De smartphone draait op Android 4.1 Jelly Bean met toegang tot de Google Play Store. Huawei heeft haar eigen softwareschil over Android heengelegd.

Verder

De Huawei Ascend G525 is een serieuze concurrent voor de Acer Liquid E2 DUO, welke onder andere hier verkrijgbaar is. Vertel me, wat vinden jullie van de Huawei Ascend G525? Een serieuze optie al ben je op zoek naar een dual-sim toestel, of ga je toch voor een ander? De Acer bijvoorbeeld? Ik hoor het graag, het is hieronder mogelijk om een reactie achter te laten.

 

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons