Huawei presenteert Honor 3; waterdicht en voorzien van nette specificaties

Huawei heeft de Honor 3 officieel gepresenteerd, deze smartphone is uitermate geschikt voor de wat ruigere gebruiker en daarnaast voorzien van goede specificaties. Zo is hij water- en stofdicht, huisvest hij een 13 megapixel camera en wordt dit alles aangedreven door een stevige quadcore processor.

Specificaties

De Huawei Honor 3 is de opvolger van de , hoe kan het ook anders, Honor 2. De telefoons verschillen aardig van elkaar, zo is het design gewijzigd, is de 3de generatie smartphone logischerwijs voorzien van betere specificaties en daarnaast een goed maatje voor de actieve gebruiker; hij is namelijk voorzien van de IP57-rating; dit houdt in dat hij zonder problemen een half uur lang een meter diep onder water kan verblijven. Ook stof maakt geen schijn van kans tegen dit toestel. De water- en stofdichtheid wordt gegarandeerd door speciale klepjes, deze vinden we ook op onder andere de Samsung Galaxy S4 Active en de Sony Xperia Z.

De Honor 3 beschikt over een 4,7” LCD-scherm dat 1280 bij 720 pixels (HD-resolutie) telt. Vanwege de waterbestendigheid heeft Huawei het scherm zo aangepast dat het ook met natte vingers prima te bedienen is. Of dit in de praktijk echt zo goed werkt moeten we nog zien. Daarnaast is aan de achterkant een 13 megapixel camera te vinden, wat erg netjes is voor een middenklasse toestel. Eigenlijk zijn alleen de bekende vlaggenschepen, denk aan de HTC One en Samsung Galaxy S4, voorzien een exemplaar met die resolutie. De camera aan de voorzijde moet het met heel wat minder megapixels doen, voor zogenoemde ‘selfies’ heb je een één megapixel exemplaar tot je beschikking. Natuurlijk kun je deze ook gebruiken voor onder meer Skype en Hangouts. Huawei heeft een eigen processor in de Honor 3 gestopt, een K3V2-SoC om precies te zijn. Dit is een quadcore exemplaar geklokt op 1,5Ghz. Wellicht komt hij je bekend voor, dat kan want deze chipset is ook in de recent gepresenteerde Huawei Ascend P6 te vinden.

Het toestel loopt op de voorlaatste versie van Android, namelijk 4.2.2. Huawei heeft  hier haar eigen schil op toegepast, hier is niet iedereen een grote fan van. De Honor 3 is voorzien van 2GB aan werkgeheugen (RAM) en 8GB aan intern geheugen. Of dit uitbreidbaar is via Micro-SD is niet bekend. Tenslotte beschikt de telefoon over een opgevoerde infraroodpoort zodat je bijvoorbeeld je televisie met het toestel kunt bedienen. Erg uniek is deze functie niet, onder meer de HTC One kan dit ook, maar het is wel een goede feature.

Beschikbaarheid

Of het toestel naar Europa komt is onbekend, momenteel ligt hij wel al in de Chinese winkels voor omgerekend zo’n 255 euro. Wat mij betreft een nette prijs voor een goede telefoon, maar wat vinden jullie ervan? Je kunt hieronder een reactie achterlaten.

Bron: AllAboutPhones

Labels:,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons