Kleine bestedingen via mobiel blijven groeien

In de laatste 6 maanden van 2012 hebben 1,7 miljoen consumenten een aankoop gedaan via een mobiel apparaat. Ten opzichte van het laatste halfjaar van 2011 is dit een groei van 73%. In heel 2012 is er voor 560 miljoen aan producten en/of diensten gekocht via een mobiel internet of tablet. Dit is 6% van alle consumentenbestedingen in 2012.

Onder de 1,7 miljoen consumenten die een aankoop deden via mobiel internet , kochten 1,4 miljoen mensen een product of dienst. De overige 300.000 consumenten kochten een app of verschillende downloads. Het zijn nu vooral nog kleine bestellingen die consumenten via een mobiele telefoon of tablet kopen. Het gemiddelde orderbedrag van een bestelling via een mobiele telefoon of tablet is 56 euro. Dat het browsen vanaf mobiele telefoons en tablets blijft groeien wordt hieronder

producten

bevestigd door onderzoek van www.prepaidsimkaart.net

Locatie & Toekomstverwachting

Zowel vanaf de smartphone als vanaf de tablet worden tot nu toe de meeste bestellingen vanuit huis geplaatst. Het aantal bestellingen die onderweg of buitenshuis worden geplaatst is daarentegen wel aan het toenemen. Dit aantal zal naar verwachting in 2013 blijven toenemen.
Twee derde van de consumenten geven aan dat ze vaker via een mobiele telefoon en tablet producten zullen bestellen. Vooral de groei in bestedingen via de tablet zal toenemen in 2013. Steeds meer huishoudens beschikken over een tablet. Vanaf een mobiele telefoon is het gemak een stuk minder bij een online aankoop omdat sommige websites niet ‘responsive’ zijn. Ook kan een reden zijn dat consumenten het vervelend vinden om via een relatief klein scherm te shoppen. Via een tablet een product kopen staat vrijwel gelijk aan een product aanschaffen via een laptop of vaste computer. Uit de cijfers van Prepaidsimkaart.net blijkt dat consumenten het steeds fijner vinden om via een iPad te browsen.

In onderstaande cirkeldiagrammen ziet u de toename in bezoek vanaf een iPad in 2012 t.o.v. 2013. Het aantal bezoeken afkomstig van een iPad was 7,95% van het totaal aantal bezoekers in 2012, in het eerste kwartaal van 2013 is dit percentage toegenomen tot 13,66%.
Naast het gegroeide aantal iPad gebruikers is de bezoekduur vanaf een iPad ook toegenomen. In 2012 was de gemiddelde bezoekduur vanaf een iPad 93 seconden, in het eerste kwartaal van 2013 is dit al opgelopen tot 120 seconden. Dit is een stijging van 29,1%.

Conclusie

Het aantal iPad gebruikers is het afgelopen jaar flink toegenomen. Hierdoor is het aantal bezoekers vanaf een iPad ook toegenomen. Aan het gemiddelde bezoekduur vanaf iPads is af te lezen dat consumenten het steeds fijner vinden om te browsen vanaf een iPad. Het gemiddelde bezoekduur is namelijk met 29,1% toegenomen.

(fotobron: emerce.nl)

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter