Review: SwitchEasy NUDE iPhone 5 hoesje

Gearfactory.nl heeft mij onlangs een NUDE iPhone 5 case toegestuurd. Twee weken lang heb ik hem als primair hoesje voor mijn iPhone 5 gebruikt om vervolgens tot de conclusie te komen dat het hoesje een echte aanrader is. Benieuwd waarom? Je leest het in deze review.

Unboxing; uitgebreide inhoud

De case wordt geleverd in een kleine verpakking. Daarin zitten naast de case zelf ook twee screenprotectors, een backprotector, een microfiber doekje, een kaartje om de screen- en backprotector er goed op te krijgen en twee lightning dock connector protectors. Allereerst was ik aangenaam verrast door het feit dat er screen- en backprotectors in de verpakking zaten, ik had alleen een case verwacht. Ook de lightning dock connector protectors waren een welkome toevoeging. Al met al was de inhoud van de verpakking ruimschoots in orde.

Unboxing

De dock-protectors; goed geregeld

Allereerst de dock protectors voor de onderkant. Ik was erg blij dat deze erbij zaten! Ik zag namelijk dat de onderkant van de case grotendeels open was en daar ben ik geen fan van; alle stoftroep e.d. kan zo je iPhone in via bijvoorbeeld de lightning connector. Gelukkig zaten dus de dock protectors erbij, deze klikte ik eenvoudig vast. Ook het verwijderen daarvan ging prima. Het feit dat er twee bij zitten maakt het nog fijner, mocht er een stuk of kwijt geraakt zijn dan heb je nog een reserve exemplaar. Met de dock protectors zit het wel goed.

De screen- en backprotectors; prima

Bij het hoesje worden twee screenprotectors en één backprotector geleverd. Een goede zaak, zeker als je het niet verwacht. Het aanbrengen van de screenprotector ging prima, het microfiber doekje en kaartje deden hun werk goed. In de twee weken tijd heb ik geen last van de screenprotector ondervonden, soms vergat ik zelfs dat hij erop zat. Het is een normale screenprotector, hij maakt het scherm niet mat o.i.d. Gelukkig glimt hij ook niet, dat willen screenprotectors nog wel eens hebben. Voor de  backprotector geldt hetzelfde, ook deze volstaat uitstekend. Troep veeg je zo van je scherm af en je scherm wordt mooi beschermd. Echter heb ik de (vreemde) gewoonte mijn iPhone wel eens uit het hoesje te halen om hem goed schoon te maken en hem daarna te bewonderen. Omdat ik hem dus wel eens uit het hoesje schoof liet de backprotector na zo’n tien dagen los. Dit is begrijpelijk, als een iPhone in een hoesje zit hoeft hij er natuurlijk niet meer uit. Ik reken de backprotector er daarom niet op af, maar het is wel iets waar je rekening mee moet houden.

Zijaanzicht

Het hoesje zelf; uitstekend

We sluiten af met het belangrijkste onderdeel van de verpakking; het hoesje zelf. Mijn testexemplaar is fel oranje, echter zijn ze in vele verschillende kleuren (waaronder rood, groen, blauw, transparant, geel, roze, paars, zwart en wit) verkrijgbaar. Afijn, mijn exemplaar is volledig oranje, op een zwart accent bij de camera aan de achterzijde na. Aan de rechterzijde staat klein de naam ‘SwitchEasy’. Het hoesje is gemaakt van polycarbonate kunstof, de buitenkant is mat afgewerkt. De binnenkant niet, dit voelt als het plastic van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S4. Prima, maar niet erg luxe. Nu is dat bij dit hoesje geen probleem omdat je het hoesje erin klikt en het plastic verder niet voelt of ziet. Het hoesje is erg dun, volgens de verpakking is hij minder dan 1 millimeter dik. Ik houd het erop dat hij erg dun en licht is. Dit is een groot voordeel want niemand wilt een hoesje dat je iPhone een stuk zwaarder en dikker maakt. De bouwkwaliteit is naar mijn mening uitstekend, het hoesje voelt, ondanks zijn geringe dikte, erg stevig aan. Ik heb even met een sleutel op de achterkant zitten krassen maar het hoesje gaf geen krimp. Wat ook erg fijn is; het hoesje is volledig ongevoelig voor vingerafdrukken. Dit vanwege de gebruikte materialen en de matte coating. Overigens zijn er ook hoesjes met een glossy afwerking, let daar dus goed op bij de aanschaf.  Als de iPhone niet in het hoesje zit wil hij wel wat buigen als je er kracht op uitoefent maar niet zover dat het gevaarlijk wordt. En dan nog, wie gaat er voor de lol z’n iPhone hoesje buigen?

Het spreek voor zich, maar toch wijd ik er een alinea aan; het hoesje is voorzien van uitsparingen voor alle aansluitingen, knoppen en camera’s zodat je je iPhone nog optimaal kan gebruiken. Ik heb geen last ondervonden als ik een knop wilde gebruiken en de uitsparing aan de achterzijde is groot genoeg voor de camera. De dock connector protector aan de onderzijde zorgen ervoor dat de onderkant dicht zit, dus wil je de iPhone opladen dan zul je die eerst (eenvoudig) moeten verwijderen. Zelf had ik de dock connector protector er altijd op zitten en haalde ik hem er alleen af als ik m’n iPhone oplaadde.

bovenkant

Conclusie

Naar mijn mening heeft SwitchEasy met dit hoesje een goed product afgeleverd. Het hoesje is dun, licht, voelt stevig aan, is gemaakt van goede materialen, is ongevoelig voor vingerafdrukken en heeft uitsparingen voor alle knoppen e.d. Daarnaast zijn ze in vele verschillende kleuren verkrijgbaar en kun je kiezen uit een glimmende of matte versie. Het feit dat er diverse accessoires als screenprotectors en dock connectors meegeleverd worden is natuurlijk een mooi extraatje. Het feit dat dit alles bij diverse winkels voor slechts 20 euro verkrijgbaar is maakt het hoesje een echte aanrader.

Mocht je willen reageren op deze review dan kan dat hieronder.

 Wil je dit hoesje voor de iPhone 5 winnen?

Dat kan door mee te doen met onze winactie hieronder:

[contesthopper contest=”14438″]

 

© Rens Blom, Digimind.nl (Onderdeel van Digidesigns) 2013. Deze review is uitgevoerd met een Apple iPhone 5 en een SwitchEasy NUNE case voor de iPhone 5.

 

 

 

Labels:, , , , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter