HTC One Mini nu te koop in Nederland

De HTC One Mini is in juli aangekondigd en ligt vanaf vandaag in de Nederlandse winkels. Vooralsnog is alleen de zilveren versie leverbaar, op de zwarte moeten we nog een onbekende tijd wachten. De One Mini is onder andere verkrijgbaar bij Belsimpel.nl, daar kost hij €442,-.

Specificaties

De specificaties van de HTC One Mini zijn uitstekend, zeker als je bedenkt dat het om een uitgeklede versie van de One gaat. De telefoon heeft een 4,3” scherm en is dus lekker compact. Desondanks betreft het hier wel een HD-scherm (1280 x 800 pixels), iets wat weinig voorkomt bij toestellen met een scherm kleiner dan 4,5”. Onder de motorkap snort een Qualcomm Snapdragon 400, een dualcore processor geklokt op 1,4Ghz. Het werkgeheugen bedraagt 1GB en er staat 16GB aan interne opslagcapaciteit voor je klaar. Dit is (helaas) niet uit te breiden via Micro-SD, het geheugen kan voor sommigen dus wat beperkt zijn. Qua design lijkt de Mini erg veel op zijn grote broer, al zijn er voor de laatstgenoemde wat luxere materialen gebruikt. Toch voelt de One Mini erg degelijk en zelfs luxe aan en hij is ook een genot om naar te kijken.

De telefoon beschikt over een 1800mAh accu, wat vandaag de dag niet erg groot is, zeker niet als je bedenkt dat phablets als de Sony Xperia Z Ultra een 3300mAh exemplaar huisvesten. Afijn, 1800mAh moet voor de HTC One Mini voldoende zijn om de dag mee door te komen, het scherm en de processor zijn echter ook minder energievretend. De HTC One Mini draait op Android 4.2.2. Jelly Bean met daaroverheen HTC’s eigen softwareschil die de naam Sense 5.0 draagt. Over een update naar Android 4.3 is nog niks bekend, maar gezien het feit dat de normale One deze binnen enkele weken ontvangt hoop ik dat de Mini snel volgt.

Ook de bekende functies van de HTC One als het sociale homescreen BlinkFeed, de Boomsound speakers aan de voorkant van het toestel en de Ultrapixel camera zijn op de Mini aanwezig. De Boomsound speakers zijn erg goed, daar kan niemand omheen. Over de Ultrapixel camera en Blinkfeed zijn de meningen verdeeld.

Kopen?

De HTC One Mini is uit voorraad leverbaar bij diverse webwinkels vanaf 442 euro. Momenteel is alleen de zilveren versie op voorraad, wanneer de zwarte variant komt is nog onbekend. Vertel me, is de HTC One Mini wat voor jou? Of zou je eerder voor bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S4 Mini gaan?

Bron: NieuweMobiel

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons