iOS 7 problemen

Mijn Ervaring iOS 7: Batterijduur dramatisch!

Batterijduur en oplaadtijden zijn slecht

Ik ga geen review schrijven over iOS 7, maar ik wilde even mijn ervaring delen wat mij het meeste opvalt na 1 week gebruik. De Batterijduur is eigenlijk gewoon dramatisch net zoals de oplaadtijden.

iOS 7 is op veel fronten zeker verbeterd, fris en mooi. Al is dat laatste natuurlijk smaakgevoelig. Ik heb hem uiteraard vanaf dag 1 geïnstalleerd op al mijn Apple producten (een iPhone 4S, iPad Mini, iPad 3). Op alle drie apparaten valt mij eigenlijk 1 ding op: Batterijduur!

Het is te hopen dat Apple dit nog kan verbeteren na wat software updates, want nu is het bijna niet te doen. Mijn iPhone 4s gaat momenteel niet eens 1 dag mee. Dat betekend dat ik hem 2 keer per dag moet opladen. Ik hoor je denken, ja dan gebruik je hem non-stop. Dat valt wel mee, ik gebruik hem voor email, Facebook, 2 simpele spelletjes en wat website gerelateerde apps. Kortom geen heavy gebruik. Daarnaast heb ik alles op zo zuinig mogelijk staan. Toch red hij het niet, een hele dag.

Als ik dit fenomeen nu bij mijn iPad’s bekijk, dan valt het op de iPad Mini er het minste last van lijkt te hebben. Ik durf wel te stellen dat die zeker 1/3 korter mee gaat dan voorheen met iOS 6. De iPad 3 gaat echt de helft langer mee dan voorheen. De iPad 3 wordt het meeste gebruikt door mijn dochters, dus games en youtube. Ook die houdt het nog geen dag uit, als ze allebei thuis zijn.

Ik heb ze allemaal al eens een harde reset gegevens, maar nog niet opnieuw geïnstalleerd, misschien dat ik dat nog ga proberen de komende weken.

Het opladen van de apparaten gaat bij de iPhone 4s en iPad Mini wel goed en hetzelfde als voorheen, maar het opladen van de iPad 3 is dramatisch. hij doet er werkelijk 1 dag over om helemaal op te laden, terwijl hij in standby stand staat. Kortom ook dit is niet goed bij de iPad 3. Inmiddels na veel geprobeerd te hebben heb ik wel 1 tip.

Ik merkte dat wanneer ik alle apps afsloot, dus via het nieuwe swypen in het multitasken, dat de batterij langer mee ging. Of dit verband heeft met elkaar? Bij mijn apparaten lijkt het er in ieder geval wel op. Kortom nu zit ik dus heel de dag al mijn apps uit te zetten.

Wie heeft zich er al in verdiept en heeft nog handige tips?

[ad]

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter