Review + weggeefactie: BlueLounge Saidoka

In deze review bespreek ik de BlueLounge Saidoka, welke ik van Gearfactory heb ontvangen. De Saidoka is een verzwaarde dock waar je iPhone 5 in te plaatsen is. Deze kun je opladen (of op de computer aansluiten) en gebruiken tegelijk, wat natuurlijk erg handig kan zijn. Maar met een prijskaartje van €49,99 is dit niet een accessoire die je even snel aanschaft, je wilt wel weten of het wat is. Dat lees je in deze review. Daarnaast mogen wij van Gearfactory één exemplaar weggeven, dus check vooral onderaan het artikel hoe je kans maakt om hem te winnen!

Unboxing

De Saidoka zit keurig verpakt in een kleine maar stevige kartonnen doos. Op de achterkant staat wat er in de doos zit en vind je een handleiding aan de hand van een aantal afbeeldingen. In de doos vind je drie dingen; de dock, een soort extra plaatje wat over het dock heen geschoven kan worden en een kabel (USB naar Lightning). Alles ziet er prima uit en zat netjes verpakt.

dock 2

De kabel

De USB naar Lightning kabel voelt goed aan en is voorzien van een laag aan de buitenkant wat ik het beste kan beschrijven als touwachtig. Ik vind het fijner aanvoelen dan de standaard Apple-kabels, deze voelt namelijk sterker. De kabel is nog geen meter lang, wat niet erg lang is. Wanneer ik hem in mijn laptop stak ging het prima, maar om hem echt op te laden is de kabel meestal te kort. Jammer, maar te vergeven omdat de Saidoka vooral bedoeld is voor gebruik met een laptop/tablet/computer/etc. Dan kan hij namelijk ook opladen.

kabel

De dock + extra plaat

Het belangrijkste is natuurlijk het dockingstation zelf. Deze voelt goed aan, ook al is hij gemaakt van plastic. Mijn review exemplaar is volledig wit, maar er is ook een volledig zwarte versie. Tevens heb je twee uitvoeringen van betreft aansluitingen; de ene is alleen voor de 30-pins connector, dus iPhone 4 en 4S. De andere versie is speciaal voor de iPhone 5 gemaakt en dus ook compatibel met de recent gepresenteerde 5S en 5C. Het is niet mogelijk om je iPad via het dock te verbinden met bijvoorbeeld je laptop. Mijn review exemplaar beschikt over de kleine connector, ik heb hem dan ook getest met mijn iPhone 5. De onderkant van het dock is voorzien van twee anti-slip strips, deze werken wat ondergemiddeld. Het zorgt ervoor dat bij normaal gebruik het dock wel eens weg wilt schuiven en dit kan als hinderlijk worden ervaren. Mocht je er echt gek van worden dan kun je hem altijd nog met superlijm vastplakken op je bureau,  Aan de achterkant van het dock vinden we de Micro-USB aansluiting om hem met de computer o.i.d. te verbinden. Op het dock zelf zit de lightning connector waar je de iPhone 5 op klikt. Dit gaat soepel en ook het verbinden/opladen met een ander apparaat als een laptop werkt prima. De iPhone zelf zit goed vast en ik kon er zeker mee werken. Typen, gamen (voor zover dat mogelijk is op een dock) en notities maken, het lukte allemaal. Hier weet de Saidoka de belofte dus waar te maken. Het extra plaatje wat erbij zit kun je erop zetten als je iPhone niet in een hoesje zit, het zachte materiaal beschermt het apparaat dan. Heb je bijvoorbeeld een bumper om je telefoon zitten dan plaats je je iPhone rechtstreeks op het dock. Ik heb zelf geen hoesje voor mijn iPhone en heb dus ook niet kunnen testen hoe het werkt zonder extra plaatje. Ik kan wel zeggen dat het met plaatje in ieder geval goed werkt. Na twee weken gebruik ziet alles er nog als nieuw uit, er heeft niks losgelaten, geen scheurtjes, barstjes o.i.d. Vooralsnog is de bouwkwaliteit prima.

Dock 1

Dock + extra plaatje

Conclusie

De Saidoka is een dock dat zijn werk prima doet. Je iPhone gebruiken terwijl hij in het dock geplaatst is werkt prima en ook de verbinding met bijvoorbeeld de laptop is goed bedacht. Echter is de kabel in de meeste gevallen te kort om hem in het stopcontact te steken en levert BlueLounge geen adapter mee. Dat is jammer, maar gezien het feit dat de Saidoka vooral bedoeld is voor gebruik met bijvoorbeeld een laptop is aanvaardbaar. De verpakking is in orde en ook de onderdelen zelf zijn goed. Vooral de kabel weet met zijn degelijke bouwkwaliteit te imponeren en het is fijn dat BlueLounge rekening houdt met iPhonebezitters met een hoesje.

Ik blijf echter wel met de prijs in mijn maag zitten, 5 tientjes voor een dock als deze vind ik zelf erg veel geld. Ik snap eigenlijk niet waarom het dock zo duur is en had een prijs van maximaal 30 euro beter gevonden. Immers, het enige wat je krijgt is een kabeltje, een dock en een extra plaatje. Maar goed, die prijs. Daar hebben wij van Digimind samen met Gearfactory.nl een oplossing voor bedacht. Wij mogen namelijk één exemplaar van de BlueLounge Saidoka (met een winkelwaarde van 50 euro) weggeven! Hoe? Dat lees je binnenkort op onze site!

 

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter