Lenovo presenteert twee nieuwe Android-tablets met grote accu

Lenovo heeft vannacht twee nieuwe tablets geïntroduceerd, de IdeaPad B6000-F en de IdeaPad B8000-F, welke een respectievelijk 8 en 10 inch scherm hebben. Beide tablets beschikken over Android 4.2, draaien op een MediaTek quadcore processor en hebben een accu die – volgens Lenovo bij normaal gebruik – 18 uur mee gaat. De tablets hebben allebei een speciale standaard waardoor ze in vele posities neer te zetten zijn. De twee tablets zijn binnen enkele dagen in Nederland te koop.

De kleinste, en goedkoopste tablet, is de IdeaPad B6000-F. Het scherm meet 8” en telt 1280 bij 800 pixels, wat zo’n beetje de standaard-resolutie is geworden op een middenklasse 7/8” tablet. De tablet weegt iets meer dan 400 gram, wat best zwaar is voor een 8” tablet. De 10” tablet, de IdeaPad B8000-F, is voorzien van dezelfde schermresolutie als de 8” versie en weegt 603 gram. Beide tablets wegen dus relatief veel in vergelijking met andere tablets van hun formaat, wat onder andere komt door de grote accu. Lenovo belooft dan ook een accuduur van 18 uur, bij ‘normaal’ gebruik tenminste. Het bedrijf verstaat daaronder: afwisselend muziek spelen, boeken lezen, video’s kijken, browsen op het internet en idlen. Hoelang de tablet het daadwerkelijk uit houdt in de praktijk is nog niet te zeggen.

tweede ideapad

De rest van de specificaties is grotendeels gelijk, zo beschikken zoveel de B6000-F als de B8000-F over 1GB werkgeheugen (RAM) en een licht aangepaste versie van Android 4.2.2 Jelly Bean. De MediaTek MT8125 SoC vind je in beide tablets terug. Dit is een quadcore processor geklokt op 1,2Ghz. Zowel de 8” als de 10” tablet komen in verschillende configuraties, met 16GB of 32GB aan intern geheugen en Wifi-only en Wifi + 3G. De tablets zijn voorzien van twee camera’s, een 5 megapixel exemplaar aan de voorzijde en een 1,6 megapixel exemplaar aan de voorzijde. Ook Wifi, een Micro-SD slot, Bluetooth  en GPS zijn aanwezig, voor zover bekend ontbreekt ondersteuning voor draadloos opladen, NFC een Micro-HDMI aansluiting en 4G-netwerken.

Naast een grote accu heeft Lenovo de tablets ook voorzien van een speciale standaard, namelijk een cilindervormige zijkant. Deze huisvest de aan- en uitknop en een uitklapbare richel waardoor je de tablet in verschillende posities kunt plaatsen. Je kunt het vergelijken met een betere versie van de kickstand, welke Microsoft op haar Surface-tablets heeft toegepast. De kickstand van de Lenovo-tablets is 135 graden te roteren en daardoor bijvoorbeeld bijna geheel verticaal neer te zetten. Wanneer je de standaard uitklapt kun je de tablet ook wat schuin neerleggen, in plaats van plat, wat handig kan zijn als je bijvoorbeeld iets wilt typen.

Voor de 10” tablet komt er ook een speciaal Bluetooth toetsenbord welke ook als beschermde smartcover dient. Deze gaat 99 euro kosten.

derde ideapad

De goedkoopste configuratie van de IdeaPad B6000-F gaat 229 euro kosten, voor de IdeaPad B8000-F ben je minimaal 299 euro kwijt. Lenovo kan nog niet aangeven wanneer de tablets precies in Nederland te koop zijn, maar houdt het op ‘enkele dagen’.

Labels:, , , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter