Samsung presenteert Galaxy Round; gebogen smartphone met high-end specificaties

Samsung heeft vanmorgen (10 oktober) een nieuwe Galaxy-smartphone geïntroduceerd. Echter is dit niet weer een variant op bijvoorbeeld de S4 of een budgettelefoon, nee de Round is een high-end smartphone die een beetje gebogen is.

Specificaties

Qua specificaties lijkt de Galaxy Round erg veel op de recent op de markt gebrachte Note III. Beide toestellen huisvesten een 5,7” Full-HD (1920 bij 1080 pixels) scherm, een Qualcomm Snapdragon 800 chipset geklokt op 2,3Ghz en 3GB werkgeheugen (RAM). Dit wordt bijgestaan door een Adreno 330-GPU. Verder ontbreken ook standaard-zaken als Wifi, ondersteuning voor o.a. 3G en 4G en Bluetooth niet. Het toestel draait op Android 4.3 Jelly Bean in combinatie met de welbekende Samsung TouchWiz UI. Het bedrijf meldt dat het enige aanpassingen aan de softwareschil heeft verricht welke het gebruik van het gebogen toestel optimaliseren. Aan de achterzijde vinden we – net als bij de S4 en Note III – een 13 megapixel camera voorzien van een flitser, het is ook mogelijk om video’s te schieten in maximaal Full-HD resolutie op 60 frames per seconde.

De Galaxy Round weegt slechts 154 gram, wat erg acceptabel is voor een groot toestel voorzien van o.a. een redelijk grote accu (2800 mAh). De afmetingen van het toestel bedragen 151.1 x 79.6 x 7.9 millimeter. Intern is 32GB aan opslagruimte te vinden, wat uit te breiden is via Micro-SD. De achterkant van de Round is hetzelfde als die van de Note III, namelijk van plastic wat eruit ziet, en voelt, als nepleer. Ik heb de Note III al even aan de tand kunnen voelen en zelf vind ik het vele malen beter dan de achterkant van bijvoorbeeld de S3 en S4.

Gebogen, maar waarom dan?

Het feit dat het toestel ietwat gebogen is heeft een reden. Zo zou hij volgens Samsung beter in de hand liggen (verbeterde grip) en maakt het nieuwe functies mogelijk, waaronder ‘Round Interaction’. Dit komt er in het kort op neer dat mocht je toestel bijvoorbeeld op tafel liggen je hem met één vinger naar een kant kunt rollen waarna er informatie op het scherm tevoorschijn komt. Vooralsnog is dit beperkt tot de tijd, datum, gemiste gesprekken en ongelezen sms’jes en de batterijstatus, maar ik kan mij voorstellen dat als men er serieus mee aan de slag gaat hier nog veel meer uit te halen is, bijvoorbeeld ongelezen e-mail, Whatsappjes en het weer.

Vooralsnog wordt het toestel alleen in Zuid-Korea verkocht voor omgerekend zo’n 750 euro, best prijzig dus. Qua specificaties net een Note III, maar dan zonder S-pen en mét een gebogen design.

 

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter