Aldi komt met 7” tablet die €89,99 kost

Aldi, die supermarktketen kennen wij van gehaktballen, verse groenten en natuurlijk de Wolfgang-smartphones. Echter komt het bedrijf ook wel eens met een tablet en vanaf woensdag 27 november is het weer zover. Voor €89,99 kun je de ‘Mini-pad’ aanschaffen, een 7” tablet voorzien van onder andere een quadcore processor, Mini-HDMI aansluiting en 2 megapixel camera aan de achterzijde. De tablet draait op Android 4.1.1 Jelly Bean.

Specificaties

Qua specificaties is de tablet niet erg interessant, zo vinden we allereerst het 7” beeldscherm. De Aldi noemt het een ‘HD-scherm dat tot 10 vingers tegelijk kan registreren’, maar de exacte resolutie is niet bekendgemaakt. Wij gokken zelf op 1024 x 600 pixels. Ook over de processor is veel onduidelijkheid. Aldi meldt dat de Mini-pad voorzien is van een ‘Cortex Quadcore’, maar om welk type SoC het gaat en wat de snelheid per kern is is niet bekend. Waarschijnlijk gaat het om een goedkopere chipset, bijvoorbeeld een uit de stallen van Rockchip, Allwinner of MediaTek. De hoeveelheid werkgeheugen (RAM) bedraagt 1GB en intern is 8GB aan opslagcapaciteit te vinden. Er staat bij dat hiervan ongeveer 6GB beschikbaar is voor de gebruiker. Zowel aan de voor- als achterzijde vinden we een 2 megapixel camera, deze kunnen ook filmen. Qua aansluitingen is de Mini-pad voorzien van een Micro-SD slot om het enigszins beperkte interne geheugen uit te breiden en voor koppeling met een ander display (bijvoorbeeld een tv of monitor) is een Mini-HDMI-aansluiting aanwezig. De accu is 3500 mAh groot, er wordt verder geen informatie gegeven over hoelang hij het bijvoorbeeld uithoudt bij het bekijken van een film.

De tablet draait op Android 4.1.1 Jelly Bean en persoonlijk denk ik niet dat er ooit updates voor deze budgettablet gaan uitkomen, bijvoorbeeld naar een recentere versie van Google’s besturingssysteem.

De prijs; aanschaffen of niet?

Met een prijs van nog net geen 90 euro is de Mini-pad natuurlijk een erg goedkope tablet. Maar is hij die prijs waard of kun je beter even doorsparen en voor een andere tablet gaan? We weten weinig over (de belangrijke onderdelen van) de tablet en gezien de prijs geloof ik nooit dat de bouwkwaliteit etc. erg goed is. Zelf zou ik een paar tientjes meer uitgeven en voor bijvoorbeeld de Asus MeMo Pad 7 HD gaan. Deze kost zo’n 130 euro maar biedt zowel op papier als in de praktijk veel waar voor zijn geld. Daarnaast is het een tablet van een A-merk, wat inhoudt dat hij ondersteund wordt met bijvoorbeeld updates. De tablet draait momenteel op Android 4.2.2 Jelly Bean en het lijkt logisch dat Asus hem gaat updaten naar v.4.3 en misschien nog wel hoger.

Mocht je de Mini-pad toch willen aanschaffen dan kan dat vanaf woensdag 27 november bij een Aldi-filiaal bij jou in de buurt. Aldi geeft je twee jaar garantie op de tablet.

Bron: TabletsMagazine

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter