Huawei Ascend W2 eind november naar Nederland

Huawei heeft aangekondigd dat de Ascend W2 vanaf eind november in de Nederlandse schappen ligt. De Ascend W2 draait op Windows Phone 8 en beschikt over onder andere een 4,3” scherm, een dualcore processor en komt in diverse kleuren. Bij diverse webshops is het toestel al te pre-orderen voor zo’n 180 euro.

Specificaties

De Huawei Ascend W2 steekt met zijn specificaties niet boven andere Windows Phone 8 toestellen uit. Sinds kort biedt het besturingssysteem ondersteuning voor Full-HD schermen en quadcore processors en Nokia is hier direct op ingesprongen door de Lumia 1520 te presenteren. Huawei probeert met de W2, een toestel met middenklasse specificaties, een betaalbaar Windows Phone toestel neer te zetten. Zo beschikt de W2 over een 4,3” scherm dat 480 bij 800 pixels telt. Intern is slechts 8GB aan opslagcapaciteit te vinden, gelukkig biedt het toestel wel ondersteuning voor Micro-SD kaartjes (max. 32GB). Aan de achterzijde vind je een 5 megapixel camera met LED-flitser. Onder de motorkap vinden we een niet nader genoemde Qualcomm S4 dualcore processor die zijn werk op 1,4Ghz per core doet. Deze wordt bijgestaan door een onbekende GPU en 512MB RAM (werkgeheugen).

Kleuren

De telefoon komt in verschillende kleuren op de markt, waaronder rood en blauw. Tevens komen er ook gekleurde covers uit die het toestel beschermen tegen vuil en andere narigheid.

Windows Phone 8

De Huawei Ascend W2 draait op Windows Phone 8, zonder belangrijke toevoegingen van Huawei. Nokia is eigenlijk de enige fabrikant die actief Windows Phone 8 applicaties ontwikkelt en op haar toestellen mee levert. Voorbeelden zijn andere camera-applicaties en NOKIA HERE, de internationaal geroemde navigatie-applicatie die je onder andere offline de weg kan wijzen in de verschillende landen. Huawei heeft geen moeite gedaan om de W2 qua software te laten onderscheiden van de rest, waardoor ze het toestel ook goedkoper kunnen aanbieden. Echter heeft Nokia ook Windows Phone 8 toestellen met dezelfde prijs als de W2, dus kan ik mij voorstellen dat men sneller voor een toestel van de Finse fabrikant gaat, welke speciale apps mee levert en ook actief het besturingssysteem updatet. Nu het bedrijf is overgenomen door Microsoft zal dit alleen nog maar beter worden.

Waar, wanneer en voor hoeveel?

De Huawei Ascend W2 is vanaf eind november leverbaar in Nederland. Diverse webshops hebben een pre-order opengesteld, gemiddeld kost de telefoon zo’n 180 euro. Het ligt in de lijn der verwachting dat, wanneer het toestel officieel verkrijgbaar is, de prijs nog enkele tientjes gaat dalen.

Bron: GSMinfo

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter