Update: Informatie over de Motorola Moto G gelekt

Update: Motorola heeft een website online gezet en deze tweet van het bedrijf hint op een wereldwijde release van de Moto G. Er zijn specificaties en een foto van een aanstaande Motorola smartphone uitgelekt. Het toestel wordt waarschijnlijk binnenkort gepresenteerd en krijgt een relatief laag prijskaartje. De Moto G lijkt in diverse opzichten op de Moto X, maar heeft een wat ander design en wordt zeer waarschijnlijk een toestel voor de prepaid-markt en de goedkopere abonnementen.

Update 5 november

Motorola heeft een tweet de wereld in gestuurd die ons doet vermoeden dat de Moto G een wereldwijde release krijgt. Het bedrijf twitterde ‘Hallo’ in diverse talen, wat zou kunnen betekenen dat het toestel in die betreffende landen in de winkels komt te liggen. Tevens heeft Motorola de website moto-g.com online gezet, waaruit blijkt dat de aankondiging op 13 november plaatsvindt.

moto g promotieplaatje

Moto G; de Google telefoon?

Begin vorige maand vroeg Motorola het handelsmerk ‘Moto G’ aan en de hele wereld was in rep en roer: Zou de G staan voor Google, zou het een Google Edition van de Moto X worden? Nee, zeer waarschijnlijk niet. De specificaties van de Moto G zijn zeker niet slecht, op sommige punten zelfs gelijk aan de Moto X. GSMArena heeft een foto in handen gekregen met daarbij wat informatie over de Moto G en daaruit kunnen we opmaken dat het toestel goedkoper wordt dan de Moto X. Het lijkt erop dat het toestel – in tegenstelling tot de Moto X – niet alleen in de VS verschijnt, omdat de foto afkomstig is van een Britse telefoonwinkel.

Specificaties

De gelekte specificaties van de Motorola Moto G zijn niet erg indrukwekkend maar voor veel mensen voldoende. Als de gegevens op waarheid berusten beschikt de Moto G over een 4,5” HD-scherm (1280 bij 720 pixels) met Gorilla Glass, een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 1,3 megapixel exemplaar aan de voorzijde. De camera aan de achterzijde kan filmen in 720p (30fps).  Intern zou 8GB aan opslagcapaciteit te vinden zijn, het is niet bekend of dit uit te breiden is via Micro-SD. Gezien het feit dat 8GB, waar het systeem ook nog wat van inneemt, erg beperkt is nemen wij aan van wel. De telefoon draagt logischerwijs de goedkeuring van Google en beschikt dus over de standaardapps als Maps, Gmail en de Play Store. De hoeveelheid werkgeheugen (RAM) is onbekend, al gokken wij op 1GB. De telefoon beschikt verder over onder andere Bluetooth 4.0, GPS,  Wifi en ondersteuning voor 3G. Ondersteuning voor 4G-netwerken zien wij niet en het zal ons niet verbazen als de Moto G er niet mee overweg kan.

Het design van de telefoon toont wat overeenkomsten met de Moto X maar ziet er – naar mijn mening – wat goedkoper uit, wat best logisch is. Of de telefoon net als de Moto X over de zeer uitgebreide stembediening gaat beschikken is niet duidelijk.

De processor komt van Qualcomm en is geklokt op 1,2Ghz. Welke processor het is en door welke GPU hij wordt bijgestaan is onbekend. De Motorola Moto G draait op Android 4.3 Jelly Bean, de voorlaatste versie van Google’s besturingssysteem. Over de grootte van de accu wordt geen woord gesproken, al staat er wel dat ‘de telefoon een lange accuduur heeft’.

Beschikbaarheid

De gelekte foto van de Moto G komt uit de kerstfolder van een Britse telecomwinkel en het zou daarom best kunnen dat het toestel al voor de feestdagen daar in de winkels ligt. De telefoon wordt op 13 november gepresenteerd en komt waarschijnlijk in diverse landen op de markt. Of Nederland hier ook bij zit is onduidelijk, een prijs is ook nog onbekend.

Bron: Androidplanet

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter