Motorola presenteert Moto G; middenklasse smartphone voor €200

Google en Motorola hebben, zoals verwacht, vandaag de Moto G aangekondigd. Het toestel beschikt over nette specificaties zoals een 5,4” HD-scherm, een quadcore processor en draait op Android 4.3 Jelly Bean. De telefoon komt in de Nederlandse en Belgische winkels te liggen, waarschijnlijk voor zo’n 200 euro.

De Motorola Moto G is de goedkopere versie van de Moto X en dan zien we. De specificaties zijn op sommige vlakken wat minder, al hoeft de Moto G zich nergens voor te schamen. Het scherm van de Moto G meet 4,5” en telt 1280 bij 720 pixels (HD-resolutie). De Moto X heeft een 4,7” HD-scherm waardoor dat van de Moto G op papier net wat scherper is. In de praktijk zul je er echter nauwelijks iets van merken, het beeld is op beide toestellen namelijk erg scherp. Ter vergelijking; even scherp als de iPhone 5S en 5C. De processor komt van Qualcomm, namelijk een een Snapdragon 400. Deze SoC telt vier Cortex A7-kernen die hun werk op maximaal 1,2Ghz doen. De processor wordt bijgestaan door een Adreno 305-GPU en 1GB RAM (werkgeheugen).

De afmetingen van de Moto G zijn als volgt: 130 x 66 x 11,6 millimeter. De telefoon is 143 gram, wat niet erg zwaar of licht is voor zo’n soort telefoon. Wel is hij met 11,6 millimeter best dik in vergelijking met andere recent gepresenteerde smartphones. Deze komen vaak niet boven de 8,5 millimeter uit. De dikte van de Moto G heeft wel als voordeel dat Motorola er een grote accu in heeft kunnen plaatsen, deze heeft een vermogen van 2070 mAh. Voor een toestel met bovengenoemde specificaties en een prijskaartje van 200 euro is dat erg uitzonderlijk. Motorola belooft dat de telefoon het bij normaal gebruik zeker een dag uithoudt, wat natuurlijk altijd met een korrel(tje) zout genomen moet worden. Pas na een praktijktest weten we hoe de accu echt presteert bij normaal gebruik.

derde moto g

De smartphone draait op Android 4.3 Jelly Bean zonder ingrijpende veranderingen van Motorola. Visueel is er niets aangepast en onder de motorkap heeft het bedrijf, naar eigen zeggen, alleen wat optimalisaties voor de accu en processor toegevoegd. Motorola heeft al beloofd dat de Moto G in januari een update naar Android 4.4 KitKat krijgt.

De telefoon biedt geen ondersteuning voor 4G-netwerken, wat voor sommige mensen een reden kan zijn het toestel links te laten liggen. Wel is het apparaat voorzien van Wifi, Bluetooth, GPS, ondersteuning voor 3G-netwerken en andere functies. De telefoon komt net als de Moto X met diverse accessoires. De achterkant van de Moto G is verwisselbaar en komt in diverse kleuren, waaronder blauw, wit, zwart, rood en geel. Ook komen er flipcovers in bijpassende kleuren om de telefoon te beschermen. Hoeveel deze gaan kosten is nog onbekend.

De camera aan de achterzijde schiet kiekjes in maximaal 5 megapixels en kan filmen in HD-kwaliteit. De camera aan de voorzijde heeft een maximale resolutie van 1,3 megapixels. Het interne geheugen bedraagt 8GB of 16GB, afhankelijk van welk model je kiest. Het 8GB-model is logischerwijs een paar tientjes goedkoper dan het 16GB-model.

tweede moto g

De Motorola Moto G komt direct in de verkoop in Nederland, België en andere Europese landen. Een adviesprijs is nog niet bekend, al denkt men dat die rond de 200 euro gaat liggen. Dit omdat de telefoon voor 199 dollar in Amerika over de toonbank gaat rollen, waar hij overigens pas in januari verkocht zal worden.

Bron: Tweakers

 

Labels:, , , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons