Welke to-do apps gebruik ik op dit moment

Tot iOS 7 was de keuze simpel voor mij: Wunderlist. Inmiddels heeft hij weer wat concurrentie gekregen. Wunderlist stond veruit boven aan, maar inmiddels gebruik ik weer ‘herinneringen’ van Apple zelf.

Ik heb menig uurtje verspeeld aan het zoeken naar de juiste app voor mijn ’te doen’ lijstje. Na heel veel van die apps gebruikt te hebben, kwam ik toch bij Wunderlist uit. Dit is een gratis app voor het maken van lijstjes. Het mooiste hieraan is dat hij synchroniseert met het web. Hierdoor heb je dus op je PC/mac, iPhone, iPad of andere tablet altijd dezelfde lijstjes. Er is ook een betaalde Pro versie, maar die heb ik nooit gebruikt. Die zou handig kunnen zijn als je samen met andere mensen dezelfde lijstje wilt hebben. Voor meer informatie over Wunderlist, check je hun website. Daar staan ook alle links naar de verschillende versies.

ipad

Ik gebruikte nooit de app ‘herinneringen’ van Apple omdat ik dit niet lekker vond werken tot iOS 7. Mijn advies zou dan ook zijn als je geen apparaten hebt met iOS 7, om Wunderlist te gebruiken. Helaas is Wunderlist nog niet geüpdatet naar het nieuwe design van iOS 7.

Als je net zoals mij, nooit ‘herinneringen’  van Apple zelf gebruikte is het een aanrader omdat vanaf iOS 7 wel te gaan doen. Inmiddels gebruik ik deze app dagelijks. Het nieuwe design en navigatie is voor mij echt precies wat ik zocht en doet niet meer onder voor Wunderlist. In Herinneringen kan je verschillende lijstjes aan maken en deze vullen met dingen die je nog moet doen. Je kan per ’to-do’ dingetje een alarm plaatsen waardoor je op tijd gewaarschuwd wordt dat je dat moet doen. Vervolgens worden ook al je herinneringen gesynchroniseerd met iCloud waardoor je altijd en overal hetzelfde lijstje hebt. Op de Mac heb je er een app voor en anders kan je ook gewoon naar iCloud.com gaan en daar je herinneringen zien.

overview_hero_avail_endframe

Het enige wat ik nog echt mis, is het automatisch toevoegen van een herinneringen aan de agenda van Apple, zodat ik in 1 oog op slag kan zien wanneer ik iets af moet hebben. Ondanks dit gemis (wat overigens door mij ook nog nooit gevonden is bij andere apps) is herinneringen zeker verbeterd en de aanrader onder de ’to-do’ lijstjes. Je zal alleen wel iOS 7 moeten hebben, anders gewoon Wunderlist.

 

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter