Huawei presenteert Honor 3X en Honor 3C

Huawei heeft vandaag twee nieuwe smartphones gepresenteerd, voorzien van mooie specificaties en toch (omgerekend) relatief lage prijskaartjes. De Honor 3X heeft een octacore processor, de 3C een quadcore, beiden van MediaTek. Het is onbekend of de toestellen naar Nederland komen, maar gezien het feit dat Huawei diverse smartphones in Nederland verkoopt en het bedrijf laatst aangaf meer op Europa te willen inzetten kan het best.

Huawei Honor 3X

De Honor 3X  is het topmodel van de twee en voorzien van MediaTek’s eerste octacore processor. Deze SoC kan, in tegenstelling tot de Exynos octacore van Samsung, taken uitvoeren met alle acht de kernen tegelijkertijd. De processor, de MediaTek MT6592 om precies te zijn, is voorzien van acht Cortex A7-kernen die hun werk op 1,7Ghz doen. Klinkt erg indrukwekkend, maar in de praktijk zijn de prestaties volgens Huawei vergelijkbaar met de Qualcomm Snapdragon 600; een quadcore, vaak geklokt tussen de 1,7 en 2,0Ghz. Het scherm van de Honor 3X is 5,5” groot en telt 1280 bij 720 pixels; HD-resolutie dus. Aan de achterkant van de telefoon is een 13 megapixel camera te vinden, vergelijkbaar met andere toptoestellen als de Samsung Galaxy S4 en Sony Xperia Z. Aan de voorzijde van de Honor 3X zit een 5 megapixel camera, net als op de Ascend P6, momenteel het vlaggenschip van het bedrijf. De Honor 3X draait op Android 4.2 Jelly Bean met daaroverheen Huawei’s eigen schil. Het bedrijf heeft geen uitspraken gedaan over het updatebeleid naar nieuwere versies. De telefoon biedt ruimte voor twee simkaarten, deze kunnen allebei overweg met 3G-netwerken; een primeur voor een smartphone. Echter kan één van de twee alleen overweg met Chinese netwerken, dus let daarop als je het toestel bijvoorbeeld wilt importeren. De accu is maar liefst 3000 mAh groot, het gewicht en de afmetingen van de telefoon zijn onbekend.

De Huawei Honor 3X komt vooralsnog alleen uit in China voor omgerekend 203 euro.

huawei honor 3c

Huawei Honor 3C

Naast de 3X presenteerde Huawei ook de 3C, net zoals bij de laatste iPhone is dit een wat ‘mindere’ en goedkope versie van het topmodel. Er is niet veel bekend over de 3C, al weten we wel dat hij vooralsnog alleen in China uitkomt. Het toestel biedt ondersteuning voor twee simkaarten en beschikt over een 5” HD-scherm (1280 x 720 pixels). Intern is een 1,2Ghz MediaTek quadcore processor (MT6582) te vinden, in combinatie met 1GB of 2GB werkgeheugen (RAM), afhankelijk van welke versie je kiest. Ook deze telefoon draait op Android 4.2 Jelly Bean met Huawei’s schil. De accu is 2300 mAh groot. Over de camera, afmetingen, gewicht etc. is niets bekend. De Huawei Honor 3C verschijnt in twee configuraties op de Chinese markt, namelijk met 1GB of 2GB werkgeheugen (RAM). Eerstgenoemde kost omgerekend slechts 94 euro, de duurdere 116 euro.

Wat vinden jullie van deze twee toestellen? Zien jullie ze graag naar Nederland komen en hoeveel zou je er dan maximaal voor willen betalen? Want ik weet zeker dat als ze hier in de winkels belanden, de prijs flink omhoog gaat.

Bron: Androidplanet

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter