Samsung Galaxy Trend Plus nu verkrijgbaar in Nederland

Samsung heeft – net voor het einde van het jaar – weer een nieuwe smartphone op de Nederlandse markt gebracht. De Galaxy Trend Plus is een toestel dat behoort tot de budgetcategorie en beschikt over weinig indrukwekkende specificaties. De telefoon is vanaf vandaag te koop in Nederland, zowel in combinatie met een abonnement als los.

Specificaties

Deze telefoon beschikt niet over de snelste processor, het beste scherm en de meeste opslagcapaciteit, maar dat is te verwachten voor zo’n prijs. De Trend Plus valt in de categorie ‘Budget’, hij is los verkrijgbaar vanaf 133 euro. Voor dit geld krijg je een telefoon met gemiddelde specificaties, maar voor de meeste mensen zijn deze voldoende. De Trend Plus beschikt over een 4” TFT-scherm dat 480 bij 800 pixels telt, een standaard-resolutie. Intern is 4GB aan opslagcapaciteit te vinden, voor de gebruiker blijft er echter minder over omdat het systeem ook wat inneemt. Gelukkig is er een Micro-SD slot aanwezig om zo het beperkte geheugen relatief eenvoudig en goedkoop uit te breiden. De telefoon draait op Android 4.2 Jelly Bean met daaroverheen natuurlijk Samsung’s eigen softwareschil TouchWiz. Verder vinden we een 1,2Ghz dualcore processor welke ondersteuning krijgt van 768MB RAM (werkgeheugen). Over de GPU is niets bekend, welk type processor het is weten we trouwens ook niet. Het zou een er een van bijvoorbeeld Qualcomm kunnen zijn, maar ook een Exynos uit Samsung’s eigen fabriek is mogelijk.

Aan de achterzijde van het toestel is een 5 megapixel camera te vinden, voorop zit een VGA-exemplaar. De telefoon is met 118 gram relatief licht, de afmetingen bedragen 122 x 63 x 11 millimeter. Het toestel slikt de ‘ouderwetse’ gewone simkaart en biedt geen ondersteuning voor Nederlandse 4G-netwerken. Dat mag je ook niet verwachten voor een telefoon van deze prijs, maar het blijft jammer aangezien 4G begint op te komen in ons land. Verder is het toestel voorzien van Bluetooth 4.0, Wifi, ondersteuning voor 3G-netwerken en een 1500 mAh accu.

De Samsung Galaxy Trend Plus is vanaf heden in Nederland verkrijgbaar, zowel los als in combinatie met een abonnement. Vooralsnog is de telefoon alleen bij de webshop Belsimpel verkrijgbaar, of andere (web-)winkels gaan volgen is onbekend.  Wat vinden jullie van dit toestel?

Bron: GSMinfo

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

anitakuMangaFireMangaFirelookmovieMangaFireMangaFireMangaFireanixsflixsflixtheflixerMangaFirelookmovieanitakusflixanitakuanitakuanitakuanixlookmovielookmovietheflixersflixanitakuMangaFireanitakulookmovielookmoviesflixMangaFiretheflixertheflixerheymoviesheymoviesmoviestowatchfreemoviestowatchfreewatchseriesfreewatchseriesfreeMangaFireMangaFireanixanixzoro animezoro animemyflixermyflixerflixtorflixtorhdtodaytvhdtodaytvThe Bloody Hundredth (2024), free movies streaming, The Program: Cons, Cults, and Kidnapping (2024), watch movies online, watchmovies,