Vivo presenteert Xplay 3S; smartphone met 2K-scherm

Vivo, een Chinese fabrikant, heeft gisteren een nieuwe smartphone aangekondigd. De Xplay 3S is ’s werelds eerste telefoon met een 2K-scherm (2560 x 1440 pixels), verder beschikt hij o.a. over een vingerafdrukscanner, Snapdragon 800 SoC en 13 megapixel camera. Vivo meldt dat het toestel volgend jaar internationaal op de markt komt.

Specificaties

Geruchten over smartphones met 2K-schermen gingen al een tijdje rond, maar men wist nog niet zeker welk toestel de primeur kreeg. Zou het de Oppo Find 7 worden, de Vivo Xplay 3S of toch de aanstaande Samsung Galaxy S5? Uiteindelijk is het dus Vivo geworden met de Xplay 3S, ’s werelds eerste toestel met een 2K-scherm, ook wel QHD-scherm genoemd. De resolutie is verbazingwekkend, 2560 x 1440 pixels. Een flinke vooruitgang ten opzichte van Full-HD dus (1920 x 1080 pixels), al vindt men dat over het algemeen al scherp genoeg op een smartphone. Afijn, het scherm van de Xplay 3S is 6” groot en telt dus 2560 x 1440 pixels, 490 pixels per inch (ppi) dus. Scherper dan iedere andere smartphone die momenteel verkrijgbaar is, de trend voor volgend jaar is gezet.

Naast een indrukwekkend scherm beschikt de telefoon ook over een Qualcomm Snapdragon 800 processor, een quadcore geklokt op 2,3Ghz. Deze wordt bijgestaan door 3GB RAM (werkgeheugen), ook dit lijkt een trend te worden voor vlaggenschepen. Voor de grafische prestaties is er een Adreno 330 GPU aanwezig. Intern is 32GB aan opslagcapaciteit te vinden, uitbreidbaar met maximaal 64GB via Micro-SD. De telefoon draait op Android 4.3 Jelly Bean met daaroverheen Vivo’s eigen softwareschil. Kenmerkend voor Aziatische fabrikanten en dus vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld Oppo, Samsung en LG.

tweede vivio xplay 3s

Aan de achterzijde van het toestel is een 13 megapixel camera te vinden, aan de voorzijde zit een 5 megapixel exemplaar. De batterij van de Xplay 3S is 3400 mAh groot, niet erg bijzonder voor een 6” vlaggenschip. Als je bedenkt dat het scherm veel meer pixels telt dan huidige schermen ben ik erg benieuwd naar de accuduur. Over de ondersteuning van 4G-netwerken bestaat nog enige onduidelijkheid, zo weten we dat de telefoon overweg kan met Chinese 4G-netwerken, maar over de Nederlandse is niks bekend. Onder de camera aan de achterzijde is een vingerafdrukscanner te vinden, vergelijkbaar met die op de HTC One Max.

De telefoon beschikt over stereospeakers aan de achterkant, vergelijkbaar met die van de HTC One, al zitten die aan de voorzijde. De Xplay 3S is voorzien van audiochips van hoge kwaliteit en Vivo levert naar eigen zeggen ‘erg goede’ oordopjes mee.

Prijs en beschikbaarheid

In China komt de telefoon over enkele maanden in de winkels te liggen voor omgerekend ‘slechts’ 425 euro. Dit is echter wel zonder belastingen en – mocht je hem willen importeren – importheffingen. De fabrikant heeft gezegd dat de Xplay 3S in 2014 wereldwijd de verkoop ingaat, of Europa hier ook bijhoort is onbekend.

Bron: Tweakers

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter