Android 4.4 beschikbaar voor Samsung Galaxy Note 3

Samsung heeft bekend gemaakt dat het is begonnen met de uitrol van Android 4.4 KitKat voor de Galaxy Note 3. Nederlandse en Belgische gebruikers melden dat zij de update OTA (Over The Air) binnen krijgen en zijn vooralsnog positief. De update brengt onder andere verbeteringen in de accuduur en snelheid.

De Note 3 is één van de eerste – niet Nexus- toestellen die de KitKat update ontvangt. Alleen de Motorola Moto X en Moto G gingen Samsungs paradepaardje voor. Samsung laat weinig los over de update, maar een aantal veranderingen zijn direct te zien. Kenmerkend voor de KitKat update is de transparante statusbalk, die geïntroduceerd werd op de Nexus 5. Ook de Note 3 beschikt er nu over, maar als een app het niet ondersteunt verandert de balk naar (standaard) zwart. Ook de cameraknop op het vergrendelscherm zal voor sommige gebruikers erg fijn zijn, en ook aan de muziekliefhebbers is gedacht. Zo toont de telefoon nu de muziekspeler op het lockscreen, waardoor je niet eerst je toestel hoeft te ontgrendelen voordat je bijvoorbeeld een nummer wilt doorspoelen.

Verbeteringen die je niet op het eerste gezicht ziet zijn er ook. Gebruikers melden dat er meer werkgeheugen overblijft dan voor de update, altijd positief. Er zijn ook mensen die zeggen dat de camera sneller opstart en de telefoon bij intensief gebruik minder warm wordt. Ook de batterijduur zou verbeterd zijn, al bestaat daar nog enige onduidelijkheid over. Pas na goed testen kan blijken hoeveel het verbeterd is.

kitkat

De update is 380MB groot, het is dus aan te raden hem te installeren als je op Wifi zit. De update is OTA te downloaden, of het ook via Samsungs softwareprogramma op de computer kan is onduidelijk. Niet alle gebruikers hebben de mogelijkheid om de update binnen te halen, hij wordt gefaseerd uitgerold. Het kan dus zijn dat – mocht je toestel nog geen update klaar hebben staan – hij binnen enkele dagen binnendruppelt.

Hebben we lezers die de update al binnen hebben? Zo ja, wat zijn jullie eerste indrukken?

Bron: Androidplanet

 

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter