ASUS presenteert Padfone E, alleen voor Taiwan

ASUS breidt de Padfone serie gestaag uit, na de recent gepresenteerde Padfone X en Padfone Mini heeft het bedrijf afgelopen week de Padfone E aangekondigd. Dit model is een goedkopere versie van de – in Nederland verkrijgbare – de New Padfone, en komt voorlopig alleen in Taiwan op de markt. Het concept is hetzelfde, je kunt een 5” smartphone in een 10” tabletstation schuiven.

De Padfone E is een licht uitgeklede versie van de New Padfone, en daardoor ook (omgerekend) 100 euro goedkoper. Waar de New Padfone bijvoorbeeld over een Full-HD scherm en de nieuwste processor beschikt, moet de Padfone E het doen met een HD-scherm en mindere SoC. Desondanks zijn de specificaties prima, hier komen ze. Allereerst de telefoon, deze is voorzien van een 4,7” HD-scherm (1820 x 720 pixels) en 16GB of 32GB aan opslagcapaciteit. Er is ook een Micro-SD slot aanwezig om dit interne geheugen relatief eenvoudig en goedkoop uit te breiden. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 400 processor, een quadcore geklokt op 1,4Ghz. Deze wordt bijgestaan door 1GB werkgeheugen (RAM) en verder vinden we ook Bluetooth 4.0 en Wifi. Aan de achterzijde van de telefoon zit een 13 megapixel camera, deze kan ook filmen in Full-HD. De telefoon biedt plaats voor twee simkaarten, handig als je bijvoorbeeld werk en privé bij elkaar wilt houden. Al met al een smartphone met mooie specificaties, maar zoals je leest geen vlaggenschip. Dat hoeft ook niet, daar is de de New Padfone al voor. De telefoon draait op Android 4.3 Jelly Bean, een update naar 4.4 KitKat komt er volgens ASUS aan. De accu van de telefoon is 1820 mAh groot.

padfone e

De tablet is eigenlijk geen tablet te noemen, want deze functioneert alleen als de telefoon in de achterzijde geschoven is. De tablet dient als extra accu en groter scherm, handig als je bijvoorbeeld verder wilt werken aan dat ene project of lekker een film wilt kijken in de trein. Het scherm is 10,1” groot en telt de ietwat achterhaalde en teleurstellende resolutie van 1280 x 800 pixels. Daarnaast beschikt de tablet over een 5000 mAh accu, deze is voor het scherm en kan ook de telefoon opladen. Handig! Tenslotte is er een webcam (1 megapixel) aan de voorzijde te vinden, verder maakt de tablet gebruik van de telefoon.

Zoals eerder vermeld komt de ASUS Padfone E vooralsnog niet naar Europa, maar je weet het nooit. Afijn, de Padfone E gaat in Taiwan omgerekend iets meer dan 400 euro kosten en komt in twee kleuren (zwart en wit) beschikbaar. Zou iemand deze combinatie voor zo’n 400 euro aanschaffen als hij in de Nederlandse winkels zou liggen?

Bron: TabletGuide.nl

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter