zaken doen smartphone

Zaken doen met je smartphone of tablet

De technologische ontwikkelingen gaan ontzettend snel. Dat zie je met name in de telecomwereld. Voor consumenten is dit een goede ontwikkeling, er kan altijd een apparaat uitgekozen worden dat bij een persoon en zijn specifieke wensen past. Maar wat voor invloed hebben deze ontwikkelingen op de zakenwereld? 

Desktop of Laptop?

Sinds de tablet in 2010 opkwam hebben we te maken met een nieuw apparaat voor zowel de particuliere markt als de zakelijke markt. Voor het jaar 2000 werd op kantoren alleen gewerkt met desktops. Als je een laptop had, dan had je iets heel speciaals in je handen. In de daarop volgende tien jaar werden desktops steeds meer vervangen door laptops, die flexibeler waren. Een laptop kun je immers meenemen naar huis of naar je klanten, je kunt hem tijdens het reizen gebruiken en het stimuleert flexwerken.

Tablets

Uit onderzoek van Computer Profile is gebleken dat aan het einde van 2012 meer dan 17% van bedrijven met meer dan 50 medewerkers zakelijk gebruik maakt van tablets. Aan het eind van 2010, kort na de introductie van de iPad 1, was dit nog maar 1%. Tablets worden populairder en gaan een steeds belangrijkere rol spelen in de zakenwereld. Wat voor voordelen biedt een tablet voor een zakelijke gebruiker ten opzichte van een laptop?

De voordelen van een tablet

Een tablet is lichter en kleiner, waardoor hij makkelijker te vervoeren is. Je kunt hem overal mee naartoe nemen, zonder dat je een extra laptoptas hoeft te dragen. Op lange termijn voorkomt dat mogelijke rugpijn. Tablets zijn voordeliger dan laptops. Voor 100 tot 200 euro kun je al een simpele tablet kopen. Een duurder model kost 500 tot 600 euro, dit is ongeveer de beginprijs voor een zakelijke laptop.   Een tablet is sterk gericht op multimedia. Zo kun je tijdens een congres makkelijk foto’s en geluidsopnames maken van een presentatie. Je kunt deze bestanden direct delen met je netwerk of achteraf bespreken tijdens de koffiepauze.  Een tablet is mobieler dan een laptop waardoor het gebruik ervan onderweg of tijdens een netwerkborrel prettiger is. Er zijn nog veel meer voordelen te noemen. Je kunt je tablet bijvoorbeeld uitbreiden met accessoires zoals een toetsenbord en een muis tot een apparaat dat vergelijkbaar is  met een laptop. Ook kan een tablet veel tijdwinst opleveren voor werk in de sales en logistiek door op locatie voorraadgegevens en verkoopdetails direct te verwerken.

Nadelen van een tablet

Tablets hebben een kleiner en daardoor minder overzichtelijk scherm dan laptops.  Tablets zijn minder geschikt voor zwaardere rekenprocessen of voor sommige specifieke softwarepakketten. Hierbij zijn zaken als snel schakelen, een groot scherm en een snelle processor belangrijk.  Ben je langdurig op dezelfde plek bezig met zwaardere processen? Dan is een laptop een betere keuze dan een tablet.

Zaken doen op je smartphone

Ook smartphones worden steeds meer geschikt voor zakelijk gebruik. De schermen zijn groter en de processors sneller. Sommige smartphones maken zelfs gebruik van processors die sneller zijn dan de gemiddelde computerprocessor.  Met het gebruik van cloudsoftware zoals Skydrive, iCloud of Dropbox kun je op je smartphone documenten openen en bewerken die op aangesloten apparaten zijn opgeslagen. Een groot voordeel van de smartphone is de reactiesnelheid. Het maakt niet uit waar je bent, als je een internetverbinding hebt dan heb je altijd toegang tot je mail en je documenten.

Accessoires
Met de juiste telefoon accessoires kun je werken op je smartphone nog prettiger maken. Met een stylus kun je je smartphone nog beter bedienen en houd je je scherm vrij van vette vingers. Of met een screenprotector bescherm je je touchscreen tegen krassen. Op een micro SD kaart kun je je gegevens veilig opslaan, zonder dat ze in de cloud rondzweven.

Er zijn ook telefoonhoesjes die je smartphone een strak en zakelijk uiterlijk geven, en ook nog ruimte bieden voor pasjes of visitekaartjes. Er zijn ook functionele en zakelijke Samsung Trend Lite hoesjes die de Samsung Trend Lite een professionele uitstraling geeft.  Met een HTC Desire 601 hoesje is je HTC Desire 601 ook bij veelvuldig gebruik beschermd.

Webshops
Consumenten kopen hun spullen steeds vaker online. De e-commerce markt is sterk aan het groeien: volgens thuiswinkel.org bedroeg het aandeel van online aankopen 11% van het totaal aantal in de Nederlandse detailhandel. Dit is bijna 10 miljard euro omzet. Achter deze webshops zitten ondernemers die hun statistieken op elk moment in willen kunnen zien. Smartphones spelen hierbij een grote rol: er zijn verschillende apps ontwikkeld waarmee je het CMS of statistiekenpakket overal en direct in kunt zien.

Op beurzen kunnen potentiële klanten met behulp van een tablet benaderd worden om mee te doen aan een quiz, zich in te schrijven voor een actie of het productaanbod van een webshop te laten zien. In fysieke winkels kan een tablet gebruikt worden om een consument het online aanbod te laten zien als een bepaald product op locatie niet op voorraad is.

Smartphones en tablets bieden veel mogelijkheden voor de zakelijke gebruiker. Deze ontwikkelingen zijn goed voor de ondernemer, de werknemer en uiteindelijk ook voor de consument.

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

lookmoviesflixMangaFiretheflixertheflixerlookmovieanitakusflixtheflixeranitakuanixlookmovieMangaFiretheflixeranitakuanixlookmovieMangaFirelookmovietheflixeranitakuanitakuMangaFirelookmoviesflixMangaFireanixlookmovieanixtheflixerzoroxzoroxwatchmovieswatchmoviesMangaFireMangaFiretheflixertheflixergogoanimegogoanimesoap2daysoap2dayhuramovieshuramovieswatchseriesonlinewatchseriesonlinehurawatchhurawatchaniwaveaniwavewatch movies online, soap2day, watch tv shows online, Irish Wish (2024), movies free online,